MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Checklist - Bladplanten voor de huiskamer

2948 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Planten zijn sfeermakers en zorgen voor een stukje natuur in de huiskamer. Sommige planten moeten het hebben van de bloei, voor anderen ligt de aantrekkingskracht dan weer bij de bladeren. Met uitzondering van vetplanten en cactussen, hebben de meeste planten die bladeren nodig voor het uitvoeren van de levensnoodzakelijke fotosynthese. Naast het functionele is er uiteraard ook het decoratieve aspect van die bladeren.

We hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire bladplanten. Soms zijn er ook bladplanten die bloeien maar meestal ligt de nadruk bij deze planten toch op de decoratieve waarde van de bladeren. Vaak zijn het sterke en makkelijke planten die bestand zijn tegen de soms specifieke groeiomstandigheden van de moderne huiskamers.

Nog enkele algemene tips:

  • Je kan bladplanten als solitair gebruiken om een accent aan een hoek te geven, maar je kan ook meerdere exemplaren bij elkaar plaatsen.
  • Overdrijf niet en zorg steeds dat de combinaties rust uitstralen.
  • Er is een enorme keuze aan decoratieve potten. Deze spelen ook een belangrijke rol bij het totaaleffect. Welk type u kiest hangt van uw persoonlijke smaak af. Natuurlijke materialen zoals aardewerk, hout en riet zijn perfect in elk interieur te integreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen