MijnTuin.org
Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis ! Klik hier

Checklist - Hangplanten voor de huiskamer

2273 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Trends, design, dessins, tijdloos, ontwerpen, woonaccessoires, een eigen stijl… Er is veel aandacht voor mooi en comfortabel wonen. Een interieur komt pas echt tot leven en wordt een stuk knusser met de juiste, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Bij de inrichting ligt het accent vaak op technologie maar ook de natuur is en blijft een inspiratiebron. Dan komen de kamerplanten natuurlijk in beeld. Een huis waarin planten een plaats krijgen is namelijk nooit saai en werkt stimulerend.

Ook in de plantenwereld heersen trends en stijlen. De laatste jaren is het aanbod sterk uitgebreid en werden verschillende nieuwigheden geïntroduceerd. Dat neemt niet weg dat men ook de kracht van de ‘oude bekenden’ opnieuw (her)ontdekt: denk hierbij ondermeer aan de Sansevieria (Vrouwentongen)

Hangplanten - in de ruime zin van het woord - nemen slechts een beperkte maar wel een bijzondere plaats in het assortiment. Vroeger kregen ze steevast een plaats op een piëdestal of een kolomzuil. Waarschijnlijk vind je deze meubelstukken nog enkel bij antiquairs, collectionneurs of ebay. Tegenwoordig zijn er betere en mooiere oplossingen.

Producenten van potten begonnen met de ontwikkeling van grote en hoge vormen. Vooral om een invulling te vinden voor lofts, wintertuinen of industriële woonruimtes. De handige en lichtgewicht potten vonden ook snel hun weg naar andere, meer 'klassieke' en minder omvangrijke interieurs. Hoewel deze potten veelzijdig zijn en op zich als object vaak een plaats krijgen in de huiskamer, vormen ze ook een prima behuizing voor het assortiment hangplanten. Een bijkomend voordeel is dat je ze overal kan plaatsen. In de buurt van grote ramen bijvoorbeeld waar de meeste hangplanten, die behoefte hebben aan licht, zich prima voelen. In hun natuurlijke omgeving (tropische wouden) vormen deze planten namelijk hun lange, guirlande-achtige takken om bij het licht te komen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen