MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Deens design voor sfeer in de tuin. Tuinfakkels

3846 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Denemarken, een land dat het grootste deel van de winter in duisternis gehuld is, heeft het maken van vuur tot een ritueel verheven. Het zonlicht dat de Denen dikwijls moeten missen, wordt ruimschoots gecompenseerd door de talrijke fakkels waarmee ze hun tuinen en opritten sfeervol verlichten, bij wijze van welkomst.

pipeline240.jpg

Als volk van designers mag het dan ook geen wonder heten dat de Denen fakkels ontwerpen die een mooi staaltje zijn van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, degelijkheid en uitgepuurd design. Zoals het merk PipeLine, alias “The Torch Master”, dat een collectie eigentijdse fakkels biedt met een lange levensduur. Doordat ze zo duurzaam zijn, zijn ze op lange termijn veel ecologischer en economischer dan de wegwerpfakkels die slechts goed zijn voor een paar uur brandplezier.

Grote vlam zonder rook of roet

De fakkels van PipeLine zijn gemaakt volgens de “Advanced Burning Control” technologie, kortweg ABC genoemd.  Deze houdt in dat de fakkel heel zuiver brandt, met een mooie vlam en dat de gassen uit de olie verbrand worden, zonder rookontwikkeling noch rondvliegende vonken. Dankzij hun speciale constructie zijn de fakkels uiterst windvast, waardoor ze ook in de winter kunnen gebruikt worden, tijdens een gezellige nieuwsjaars-barbecue bijvoorbeeld. De PipeLine fakkels hebben een duurzame wiek van glasvezel en een afdekkapje met houder dat kan vastgeklikt worden aan de spies. Het afdekkapje dient tegelijk als dover, want een vlam van een PipeLine kan je niet uitblazen, alleen doven door de vlam af te sluiten van de lucht. Tip voor gebruik :  gebruik  lampolie van goede kwaliteit, op basis van paraffine.

Big of Small Wave?

Een van toppers uit de PipeLine collectie is de Wave. Hij  is mooi gestroomlijnd van vorm en bestaat in twee formaten: De Big Wave meet 157 cm en kan met zijn grote olie-inhoud 10 uren aan een stuk branden zonder bijvullen. Hij is verkrijgbaar met een houten of aluminium spies. De fakkel zelf is verkrijgbaar in drie kleuren:  zwart, aluminiumkleur en rood koper. De Small Wave meet 137 cm en heeft een brandduur van 6 uren. Hij is enkel met een houten spies verkrijgbaar.

Elipse: zo zen

Wil u een uitgepuurde, perfecte ellipsvorm, dan valt u wellicht voor Elipse, een model dat groot in eenvoud is. Met zijn 157 cm kan hij tippen aan de Big Wave, terwijl hij met zijn brandduur van 15 uren alle fakkels doet verbleken. Hij is hiermee de ideale fakkel voor een “all night long” party.

pipeline240b.jpgStevig in de grond of op het terras

De fakkels van PipeLine kunnen in de tuin geplaatst worden op een grondpin die voorzien is van een handel om hem achteraf vlot te verwijderen. Dankzij de fakkelvoet van beton, een stabiele voet van 6 kg,  kunnen de fakkels ook op het terras of op de oprit geplaatst worden. De fakkels staan recht en stabiel in de betonnen voet dankzij een rubberen ring die voet en fakkel perfect op elkaar doet aansluiten.

Bijvullen zonder gedoe

Dankzij het “No touch”-systeem kan de olie bijgevuld worden zonder de fakkel aan te raken. De modellen Big Wave, Small Wave en Elipse No Touch hebben een ingebouwd trechtersysteem waardoor u uw handen niet hoeft vuil te maken. PipeLine is de eerste fakkelfabrikant ter wereld die dit systeem ontwikkeld heeft en doet hiermee zijn reputatie als trendsetter alle eer aan.

Nog meer filmpjes : KLIK HIER

 pipelinebb.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen