MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Dieffenbachia maculata-hybriden

8627 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

dieffenbachia

NaamDieffenbachia maculata-hybriden - Dieffenbachia seguine

Familie: Araceae

Standplaats: Geen volle zon of direct zonlicht, maar wel veel licht. Kan ook in halfschaduw. Een plaats in de volle zon geeft aanleiding tot bladverkleuring, -vergeling. Zomer en winter kamertemperatuur (22-25°C). Vermijd temperaturen beneden 15°C. Tocht en sterke temperatuurschommelingen vermijden. Grote temperatuurschommelingen en teveel vocht zorgen niet alleen voor bladvergeling maar kunnen ook wortelsterfte en verrotting tot gevolg hebben.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Zorg dat teveel aan water steeds kan wegvloeien. Natte voeten vermijden.  Regelmatig nevelen om droge lucht te vermijden. Geef kalkarm water op kamertemperatuur.

Algemeen: Dieffenbachia groeit in de natuur in het noordelijke deel van Zuid-Amerika en in Centraal-Amerika. Het is een tropische plant die vooral bekend staat als bladplant. Er zijn diverse cultivars verkrijgbaar met fraai gekleurde bladeren. Hoewel het niet de sterkste kamerplant is, is hij populair en staat bekend omwille van zijn luchtzuiverende eigenschappen. De plant bloeit zelden als kamerplant. Het is een onopvallende bloei. Het nadeel van een bloeiende Dieffenbachia is dat de groei stilvalt.

Goed om weten:

  • De plant dankt zijn naam aan Dhr Dieffenbach die hoofdtuinman van Schonbrunn was in Wenen in 1830.
  • Uit onderzoek is gebleken dat Dieffenbachia een luchtzuiverende plant is. Daarom is hij geschikt voor gebruik in kantoren en schoolgebouwen.
     

Opgelet: De hele plant is giftig. Men vermoedt dat calciumoxalaat-kristallen, die in het sap zitten de slijmvliezen beschadigen. Vermijd contact met het plantensap.

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 20°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.

Voor de handel splitst men de Dieffenbachia op in 3 types:

Meer info : Dieffenbachia 'Reflector'

Kenmerken: Bladplant Gemakkelijk 

dieffenbachia_2.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen