MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een decoratieve adventskrans

4817 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Maak je eigen Kerstsfeer met een adventskrans met leuke, decoratieve mini-plantjes.

adventskrans

Donkere dagen hoeven niet somber te zijn. Het accent ligt in de komende dagen en weken dan ook op gezelligheid. Het worden hoogdagen voor allerlei decoraties zoals kransen, guirlandes... Het begint al met de adventskrans. Advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december. De lengte van de adventperiode is dus verschillend, maar telt altijd 4 zondagen.

In deze adventperiode is het misschien een idee om een adventskrans te maken. De traditionele en makkelijke adventskrans bestaat uit dennengroen met vier kaarsen (advent is de periode van vier weken voor Kerstmis) waarvan er elke zondag één word aangestoken. Ook strokransen kunnen worden gebruikt. Decoratiemateriaal ligt soms voor het grijpen in de tuin: klimop, ilex, buxus, laurier, coniferengroen...

Een originele, geurende krans maak je met blaadjes van salie, tijm, rozemarijn, lavendel, laurier- of olijfbomen. Als je in zo’n krans maïskolven, rozenbottels, zonnebloempitten en vetbollen verwerkt, kan hij ook gebruikt worden als decoratieve voederkrans voor de vogels.

Je kan in de krans ook mini-plantjes verwerken zoals mini-cyclamen, mini-poinsettias, mini-azaleas. Al deze plantjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kijk in de bloemenwinkel of het tuincentrum eens in de kamerplanten afdeling. Je zal zeker en vast een plantje voor uw smaak vinden.

adventskrans_1.jpg

Adventskrans met berkenschors en Euphorbia pulcherrima (Poinsettia)

 

adventskrans2.jpg

Adventskrans met Muehlenbeckia

adventskrans_3.jpg

Adventskrans met dennenappels en Schlumbergera

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen