MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Genieten van Skimmia's op het winterterras

1608 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Lekker op het terras de handen opwarmen aan een warme kop chocolade of koffie. Het terras is nog steeds aantrekkelijk als er planten opstaan die juist 's winters de moeite waard zijn, zoals een verzameling skimmia's met bessen of trossen met bloemknoppen. Rode potten geven er net een extra warm tintje aan.

pbdecember_terras.jpg

 

Ook hartje winter kun je nog heerlijk genieten op het balkon of terras. Het is alleen even uitzoeken welke planten er goed tegen vorst kunnen en ook nog mooi zijn rond die tijd. De keuze blijkt verrassend groot. Natuurlijk zijn er de verschillende conifeertjes. Met conifeertjes kun je een balkon of terras in kerstsfeer aankleden.

Bloeiend of met bes

Voor wie behalve groen ook nog wat kleur wil op het balkon en terras, is er de keuze uit struikjes met bloemen  en bessen. Kies eens voor Skimmia's.  Ze hebben mooie glanzende wintergroene bladeren. Er zijn soorten die mooi zijn om hun bessen en andere met  mooie compacte bloemtrosjes in knop, die de hele winter mooi zijn. Om bessen te zien in het najaar, moet je trouwens een plant hebben met vrouwelijke bloemetjes (bloemetjes met stampers). Die moeten bevrucht worden met het stuifmeel uit mannelijke bloemetjes (bloemetjes met meeldraden) om bessen te kunnen vormen. Skimmia's gedijen goed in de (half) schaduw.

Aanraders

Een paar aanraders. Skimmia japonicia 'Veitchii' bloeit in maart-april en geeft in het najaar grote trossen met vuurrode bessen. Skimmia japonica 'Rubella' dankt zijn succes aan opvallende bruinrode pluimen, die in de herfst verschijnen. Pas in het voorjaar, april-mei, komen de bloemen open. Skimmia reevesiana is vooral geliefd vanwege de bessen, die lang aan de struik blijven zitten. Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' heeft  's winters mooie trossen met bruinrode bloemknoppen. De witroze bloemen die uit de knoppen komen, geuren heerlijk

Extra zorg

Planten in pot zijn kwetsbaarder dan planten in de grond. Zet de planten 's winters als het echt vriest wat dichter tegen het huis en bij elkaar om ze te beschermen tegen de wind en de koude. Voorkom dat de grond uitdroogt en geef de planten regelmatig water.  En zet de planten in vorstbestendige potten, zodat ze niet stuk vriezen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen