MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Grillen wordt kinderspel dankzij deze ultieme grilltips

2581 x gelezen
Barbecook door Barbecook • Woensdag 12 Juli 2017 Volg Barbecook

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Barbecook.

Bijna elke onvergetelijke zomeravond heeft één element gemeen: outdoor cooking. Niet alle mannen zijn keukenprinsen, maar een grillmaster zit in ieder van hen.  Maar wat is nu precies het verschil tussen grillen en barbecueën?

Barbecueën gebeurt bij een lagere temperatuur van ongeveer 150 tot 250 graden, onder een gesloten deksel. Je gaart jouw gerechten rondom zoals in een oven.

Bij grillen daarentegen zorgt de houtskool voor een goed en warm vuur, dat een temperatuur kan halen tot wel 400 graden. Dat vuur schroeit vlees, vis of groente snel dicht, waardoor het sappig blijft en een typische grillsmaak krijgt. Belangrijk hierbij is dat je een toestel hebt waarmee je de luchttoevoer en de positie van het rooster vlot kunt regelen.

 

Hoe weet je nu dat jouw vuur grillklaar is?

  • Stap 1: Laat het vuur z’n gang gaan tot de vlammen en de meeste rook verdwenen zijn en er een dun laagje witte as op de kolen ligt.
     
  • Stap 2: Plaats het rooster op het toestel en test of je houtskool warm genoeg is aan de hand van de driesecondenregel: Hou je handen boven het rooster. Kun je ze maar drie seconden of minder erboven houden, dan ben je ready-to-grill.  

 

Lees verder op Barbecook »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen