MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Herfstboeketten

2550 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tegenwoordig is er een grote aandacht voor landschappen. Bloembinders pikken in op deze trend door gebruik te maken van grassen. Boeketten worden in een ruimte geplaatst alsof een landschap wordt gebouwd. Door gebruik te maken van grassen is er een sterke verbondenheid van het interieur met de natuur, maar je zorgt ook voor een 'designuitstraling'. Een opvallende mix dus tussen natuurlijk en strak, grof en luxe, verweerd en elegant, wild en tam.

IMG_0001b.jpg

Gebonden boeket, groepsgewijs met hoogteverschil: Helianthus, Sedum en Alstroemeria samen met grassen.

IMG_0002b.jpg

Een grote bos Limonium omsloten door een raamwerk van boombast (grijze glazen vaas). De trommelstokjes zijn door het geheel heen gevlochten: Limonium, Graspedia 'Drumstick' en een raamwerk van boombasten. IMG_0003b.jpg

Koperen schaal: in oasis gestoken zonnebloemen omgeven door een scherm van gedroogd gras. De trommelstokjes zijn in de zonnebloemharten gelijmd: Helianthus sunrise oranje en Graspedia globosa 'Drumstick' IMG_0004b.jpg

Een groep Helenium wordt omgeven door een bundel Limonium. Deze komt vanuit de vaas en is d.m.v. touw in de juiste richting gebonden: Helenium rood en Limonium 'Beltlaard'.

IMG_0005b.jpg

Handgeschikt boeket met horizontale accenten: Cyperus Papyrus (kwasten), siergras (Setaria), Sedum spectabile 'Atropurpureum', veren en boombast

 

VERZORGINGSTIPS

 

  • HELIANTHUS: snijd met een schoon, scherp mes een stuk van de stelen af. Haal alle onderste bladeren eraf die anders onder water komen te staan. Zet de zonnebloemen in water waaraan snijbloemenvoedsel is toegevoegd. Het snijbloemenvoedsel zorgt ervoor dat het water schoon blijft. Vul het water van zonnebloemen regelmatig aan.
  • SEDUM: zet Sedum een paar uur in het water. Daarmee geeft u Sedum de kans zich vol te zuigen met water. Snijd vervolgens een stuk van de stelen. Haal de onderste bladeren eraf om te voorkomen dat er straks blad onder water komt te staan. Vul een schone vaas met water. Voeg snijbloemenvoedsel toe. Vul het water regelmatig aan met water waaraan eveneens snijbloemenvoedsel is toegevoegd. Zet de Sedum niet in de volle zon.
  • HELENIUM: verwijder de onderste bladeren van de bloemstelen. Gebruik een schone vaas en voeg aan het water snijbloemenvoedsel toe. Snijd, voordat de bloemen in het water worden gezet een stukje van de bloemstelen.
  • CYPERUS: snijd een stukje van de stengels af. Dat gaat het makkelijkste met een scherp mes. Zet de Cyperus in een schone vaas met water waaraan snijbloemenvoedsel is toegevoegd. Snijbloemenvoedsel voorkomt bacterievorming en houdt het water schoon. Vul het water aan, de Cyperus mag niet droog komen te staan. Zet de Cyperus niet in de zon pal achter het raam, daar wordt het te warm.
  • ALSTROEMERIA: laat de bloemen zich eerst goed volzuigen met schoon water. Vul een schone vaas met water en voeg er snijbloemenvoedsel aan toe. Snijd een stukje van de bloemstelen af en verwijder het blad dat in het water kan komen te hangen. Verwijder uitgebloeide bloemen en vul het water in de vaas regelmatig bij. Alstroemeria bloeit opvallend lang en bij deze verzorging zullen ook de kleinste bloemknoppen tot bloei komen.
     

 

Oktober 2008 / BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen