MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Herfstboeketten (deel 2)

1655 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tegenwoordig is er een grote aandacht voor landschappen. Bloembinders pikken in op deze trend door gebruik te maken van grassen. Boeketten worden in een ruimte geplaatst alsof een landschap wordt gebouwd. Door gebruik te maken van grassen is er een sterke verbondenheid van het interieur met de natuur, maar je zorgt ook voor een 'designuitstraling'. Een opvallende mix dus tussen natuurlijk en strak, grof en luxe, verweerd en elegant, wild en tam.

IMG_0006bb.jpg

Boeket van Alstroemeria, om een kale struik geschikt. Halverwege het boeket begint een kraag veren die aan de achterzijde topt.

IMG_0007bb.jpg

Korenschoofgebonden boeket met Alstroemeria en Siermais. Bij elkaar gehouden door een krans van schapenwol. Alstroemeria 'Yellow King', Zea Mays (siermais) en wollig kransje IMG_0008bb.jpg

Bundelboeket van Sedum en siergras. Sedum atropurpureum, Siergras en grijze band (wol)

IMG_0009bb.jpg

Vegetatief geschikt: de bloemen zijn door de zachte witte takken heen geprikt. Siergras, Kniphofia, bamboevazen.

IMG_00010bb.jpg

Een bundel kwasten omwikkeld met grof touw in een vaas. Cyperus papyrus en touw.

 

TIP:

Zet de Kniphofia een paar uur in het water zodat de bloemen zich vol kunnen zuigen. Vul een schone vaas met water waarin snijbloemenvoedsel is opgelost. Snijd een stukje van de bloemstelen af met een scherp mes. Zet Kniphofia nooit in de volle zon. Houd Kniphofia uit de buurt van fruit. Zet deze fraaie bloemen vooral niet in een kamer waar stevig wordt gerookt. Daar kan de vuurpijl niet goed tegen.

Oktober 2008 / BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen