MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hibiscus- Woonplant van de maand juni

747 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd. Hibiscus mag zich in juni woonplant van de maand noemen.

Chinese roos 

De Hibiscus wordt ook wel ‘Chinese roos’ genoemd. De prachtige bloemen met hun ronde vormen en intense kleuren vallen direct op. Het zijn planten met een echte zomerse uitstraling die van oorsprong uit tropisch Azië komen. Ook voor de tuintafel is deze plant ideaal, want hij houdt van volle zon. Vandaar dat hij in juni gekozen is tot Woonplant van de Maand! 

Veel bloemen

De Chinese roos is een opvallende kamerplant. Zeker in een pot die bij de kleuren van de bloem past, wordt het een vrolijk geheel. De openstaande bloemen, met vaak twee kleuren, staan fraai naar buiten gebogen. Een bloem bloeit vaak maar twee dagen, maar dat is niet erg want er bloeien er zoveel dat er altijd veel bloemen te zien zijn. En volgend jaar begint het spektakel weer opnieuw!    

Schoenenbloem

In Indonesië wordt de Hibiscus ook wel de ‘schoenenbloem’ genoemd. Met de bloemen maken de Indonesiërs hun schoenen weer zwart! Ook in China en India is de plant bekend om eenzelfde soort toepassing. Chinese en Indiase vrouwen kleuren hun wenkbrauwen ermee zwart.     

Kleur!

Maar in Nederland is de plant vooral een ‘kleurmaker’. Zeker in een interieur met veel bonte kleuren, komt de Hibiscus prachtig tot z’n recht. Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar dus is er altijd wel eentje die past. In een antieke pot of Delftsblauwe bak geven ze tegelijk een nostalgische en moderne aanblik. Ideaal voor oude huizen met een authentieke sfeer. Een gezellige plant voor een robuuste keukentafel, waar de bloemen gezellig meekeuvelen bij een kopje koffie. 

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen