MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Interieurarchitecte behaalt award met buitenkamer

1182 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Interieurarchitecte Mich Veraghtert van projectbureau Onivo uit Retie (B) heeft recent een Fidias-award gekregen voor de realisatie van een buitenkamer. De award is een belangrijke onderscheiding voor Belgische binnenhuisarchitecten. De bekroonde buitenkamer werd gerealiseerd in 2009 in de Antwerpse Kempen en omvat een eet- en zithoek, kitchenette en tv-toestel. Ze laat toe om vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst te genieten van het buitenleven.

buitenkamer_2b.jpg 

Voor de opdracht kreeg Mich Veraghtert zowat carte blanche van de huiseigenaar. Aanvankelijk was het de bedoeling een nog af te werken terras te overdekken met een luifel en er een tuinstel onder te plaatsen. Maar na enkele gesprekken werd het project grootser aangepakt. Het uiteindelijke resultaat is een sfeervolle plek om tot rust te komen, te eten en eventueel werken met evenveel comfort als binnen. 

Een fraai gestileerd dak met translucide lichtkoepels biedt beschutting tegen zon en regen. In de koepels zijn tl-lampen verwerkt; bijkomende verlichting komt van energiezuinige plafond- en grondspots. De kasten met extra opbergruimte zijn gebouwd in afromosia, een tropische hardhoutsoort. Achter de kastdeuren gaat een volledig uitgeruste kitchenette schuil, inclusief spoeltafel, koelkast en microgolfoven. Een andere wand verbergt een flatscreentv. Voor de vloer werd geopteerd voor een Belgische blauwe hardsteen van 80x80cm. Natuursteen komt terug in een scheidingswand waarin een kolom van de draagstructuur werd weggewerkt. De aankleding gebeurde met design tuinmeubilair: een salon in waterbestendig textileen en een tuintafel met stoelen. Zet er terrasverwarming bij en je geniet hier bijna het hele jaar door van de buitenlucht. 

Ontwerpster Mich Veraghtert ziet de belangstelling voor buitenkamers toenemen: “Met de opwarming van de aarde staan ons nog meer lange, warme zomers te wachten, wat het buitenleven bevordert. Velen zoeken verkoeling in een zwembad, dat meer en meer geflankeerd wordt door een poolhouse met overdekte zitruimte en buitenkeuken. Bouwgronden worden ook steeds kleiner zodat eigenaars de tuin optimaal willen benutten via een goed doordacht plan.” 

De laureate is blij met de onderscheiding die werd toegekend door een jury die bestond uit (interieur)architecten, journalisten en fotografen. “Het feit dat die komt van gerenommeerde namen uit het vakgebied, geeft toch wel erkenning.” De Fidias-awards zijn een jaarlijks initiatief van het AInB, de beroeps- en belangenorganisatie voor professioneel opgeleide en werkzame interieurarchitecten. Met de award wil die mensen onderscheiden die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het beroep.

 

Onivo
Slijkstraat 6
2470 Retie - Belgie
+32 (0)497 66 40 07
www.onivo.be
info@onivo.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen