MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand januari 'Kerstboom eruit, orchidee erin'

440 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De feestdagen zijn voorbij. In januari gaat de kerstboom de deur weer uit. Jammer van die natuurlijke sfeer in huis. Reden te meer om deze plek op te vullen met een andere groene blikvanger.

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers en een opvallend pronkstuk in het interieur. Zeker wanneer het een heel bijzondere plant is. Zoals bijvoorbeeld een enorme pot met orchideeën. Vaak worden deze per stuk aangeboden. Maar waarom niet eens een stuk of acht bij elkaar zetten in een grote opvallende pot. De kerstboom zult u bij deze Woonplant van de Maand januari snel vergeten!

Combineren

Orchideeën zijn er in vele bijzondere soorten, maten en kleuren. Zo’n 25.000 om wel te zijn. Een paar bekende namen zijn bijvoorbeeld de Phalaenopsis, Dendrobium, Miltonia, Vanda of Cymbidium. Bijzondere namen voor bijzondere planten. De Cymbidium bijvoorbeeld heeft een bloemenpracht waarmee je je in het paleis van een maharadja waant; weelderig, oosters en verleidelijk. Het contrast met een spierwitte pot laat de bloemen nog beter uitkomen. 

Styling

De keuze van de pot kan veel met een plant doen, zeker wanneer deze een maatje groter is. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor contrast, maar ook ton-sur-ton, bijvoorbeeld een paarse schaal met dieppaarse Vanda’s. Een grote Chinese pot benadrukt de oosterse sfeer van de Miltonia terwijl stoere betonlook of houten bak prachtig tegen de exotische bloemen afsteken. Of een combinatie met antiek aardewerk. Sommige orchideeën hebben geen potgrond nodig en komen -met wortels en al- prachtig uit in een hoge glazen vaas. Kortom, combineer mooie planten met mooie potten. Het worden kunstwerken die een middelpunt in elk interieur mogen opeisen. Net als de kerstboom. Maar dan mooier!

 

Meer info over CYMBIDIUM

Bron: BBH 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen