MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kalanchoe hybrid 'Paris Evergreen'

1229 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

kalanchoe queen moreflowers

Naam: Kalanchoë blossfeldiana Queen MoreFlowers 'Paris Evergreen'

Familie: Crassulaceae

Deze Kalanchoe won op de IPM beurs in 2012 de prijs voor beste nieuwigheid. Hij valt op door de konische witte bloemen met groen in het centrum.

Dankzij de makkelijk te combineren kleur past de Paris in zowel moderne als klassieke interieurs. Kortom: een genot voor het oog en een aanwinst voor het assortiment.

Standplaats: Verlangt veel zonlicht. Volle zon is geen probleem maar fel zonlicht best mijden. Kamertemperatuur is ideaal maar de plant verdraagt een standplaats met temp. tussen 15°- 30°C. Probeer tocht en grote temperatuurschommelingen te vermijden. In de zomer kan de plant buiten.

Water:  Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Geef de plant in de zomer elke week een geutje water en in de winter om de twee weken. Te natte grond geeft aanleiding tot wortelrot.

Algemeen: Kalanchoe is afkomstig uit Afrika en Azië. De planten komen overwegend voor in droge savanne-achtige gebieden waar grote temperatuurverschillen zijn. Vanuit Afrika werd de originele Kalanchoë in 1927 naar Parijs gebracht door zaadhandelar Robert Blossfeld uit het Duitse Potsdam. Het is een makkelijk kamerplant.   Tip: Om een Kalanchoe nogmaals te laten bloeien kan men best de plant gedurende de maand augustus in een plaats zetten die niet regelmatig gebruikt wordt. Het is namelijk een kortedagplant die gaat bloeien als de dagen korter worden. In de huiskamer kan dit problemen opleveren omdat het daar door kunstlicht nooit echt een korte dag wordt.

kalanchoe

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen