MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kamerhortensia Magical bloeit extreem lang

1922 x gelezen
Joost V. door Joost Visser • Donderdag 20 April 2017 Volg Joost V.

Een bijzondere uitdaging voor iedereen met of zonder groene vingers: 150 dagen genieten van een bloeiende kamerhortensia. Moeilijk? Helemaal niet! De Magical-kamerhortensia is zo sterk dat het eigenlijk niet mis kan gaan. 

Geef de kamerplant een plekje in huis en voorzie ‘m af en toe van een slok water. Iedereen die mee wil doen aan de ‘150-dagenchallenge’ kan zich tot 30 april 2017 opgeven via www.magicalcoloursyourhome.com. Via een loting krijgen 150 inzenders een gratis kamerhortensia van Magical toegezonden. Vanaf april zijn de kamerplanten ook verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum of bloemist vanaf € 7,95.

Zo geniet je 150 dagen lang:

  • Zet de Magical-kamerhortensia op een tochtvrije plek met daglicht (geen direct zonlicht). Staat er een fruitschaal in de buurt? Haal die dan weg. Rijpend fruit verkort namelijk de bloeitijd. 
  • Geef regelmatig water. Hoeveel? Dat hangt van het drinkgedrag van de individuele plant af. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, weet je dat de kamerhortensia voldoende te drinken heeft.


Bijzonderheid
Door invloed van daglicht veranderen de bloemen van de Magical-hortensia’s langzaam van kleur. De roze kamerhortensia wordt langzaam donkerrood en de blauwe krijgt uiteindelijk diepgroene bloemen.

Lees verder op Magical Colours »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen