MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kamerplanten voor de eindejaarsfeesten

9187 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Woensdag 7 December 2022 Volg Eddy G.

Alles is een thema geworden. Ook Kerst en de eindejaarsperiode ontsnappen daar niet aan. Alles wordt op elkaar afgestemd. Decoratieartikelen zijn in samenhang met elkaar en de kleur van de kerstballen is afgestemd op de tafeldecoratie, servetten, kaarsen enzoverder.

Traditiegetrouw hopen we waarschijnlijk allemaal op een witte kerst, alhoewel de jongere generaties dit waarschijnlijk nog niet heeft kunnen meemaken, maar wat decoratie in de huiskamer betreft mag het allemaal wel wat kleurrijker en uitbundiger. We zijn ‘verslingerd’ aan kerst- en eindejaarsfeesten en op die dagen wordt de sfeer dan ook bepaald door de, al of niet kleurrijke, slingers, kerstbollen, verlichting en andere accessoires. Daar horen ook enkele specifieke kamerplanten bij.

clip_image001(413).jpg

SCHLUMBERGERA of kerstcactus komt uit het regenwoud en bloeit rond de kerstperiode. De bloemknoppen aan de uiteinden van de takken doen aan kaarsen denken.

   

clip_image002(59).jpg

EUPHORBIA PULCHERRIMA, beter gekend als Poinsettia of  kerstster moet het helemaal van de opvallend gekleurde schutbladen hebben.

   

clip_image003(48).jpg

Orchideeën zoals CYMBIDIUM en PHALAENOPSIS doen het altijd. De bloemen zijn er in diverse kleuren maar vooral soorten met zuiverwitte bloemen zorgen nu voor sfeer.

   

clip_image004(22).jpg

KALANCHOE THYRSIFLORA is een buitenbeentje in de grote familie. In een aangepaste sierpot trekken de fluwelige, grote bladeren de aandacht.

   

clip_image005(16).jpg

De CYCLAAM is al jarenlang een vertrouwde klant in de huiskamer. De mini- en microsoorten zijn zeer geschikt als tafeldecoratie.

   

clip_image006(11).jpg

Het is misschien een idee om de ARAUCARIA als kerstspar te gebruiken in een wat koelere ruimte. De slaapkamer bijvoorbeeld.

   

clip_image007(5).jpg

Rood is een kleur die met de feestdagen steeds terugkomt. Wat bloemen betreft kom je dan al snel bij de AMARYLLIS (Hippeastrum) uit.

3 reacties

  • Joke A. Joke A. Hallo, ik heb zo'n (oude) kerstcactus en elk jaar rond deze tijd heeft ze enorm veel bloemen. Alle bloemen zijn mooi roze, maar sinds vorig jaar heeft ze één enkele donkerroze bloem tussen alle andere. Hoe komt dit?
    Donderdag 21 December 2017 om 18:55
  • Eddy H. Eddy H. Hallo Joke zou het echt niet weten misschien is het ene die wil uitblinken bij de andere ;) wat ik me wel afvraag : ik heb vorige week ook z'on plantje gekocht die heeft mooi gebloeid maar nu is ht gedaan zelf de beginnende bloemknopjes vallen af voor ze gaan bloeien hoe zou dit komen ? en hoe verzorg je het plantje doorheen het jaar
    Maandag 25 December 2017 om 10:14
  • Gerda A. Gerda A. Volgend jaar buiten planten in de tuin met pot. Geen water geven zodra het kouder wordt binnenhalen en dan gaat ie bloeien
    Vrijdag 14 December 2018 om 21:11

Log in om een reactie te plaatsen