MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Breng de lente in huis

1777 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bloembolletjes op pot zijn ideale sfeermakers in huis. Vanaf eind oktober, begin november begint het allemaal met de hyacinten.
Daarna volgen de crocussen, narcissen, muscari, tulpen etc. Je kan eindeloos variëren en combineren in vormen en kleuren. Zo is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden. Bovendien kunnen bloembollen op pot ook helemaal gestyled worden volgens de nieuwste trends: ‘Be Green’ en ‘Re-Invent’.

Be Green

Het milieu en de klimaatveranderingen staan volop in de aandacht, we zijn ons meer bewust van levend groen en de natuur. De bezorgdheid om de natuur maakt dat we bomen en planten van dichtbij willen ervaren.
De trend ‘Be Green’ laat natuurlijke materialen en kleuren zien. Door hun natuurlijke uiterlijk laten lentebloeiers als kievitsbloemen, krokussen, witte narcissen en Anemone blanda’s zich zeer gemakkelijk stylen volgens deze trend.

lente in huis

Re-Invent

Oude tijden komen weer tot leven. De trend ‘Re-Invent’ laat het hergebruik van oude (interieur)producten zien. Een vorm van recycling die leidt tot unieke, persoonlijke producten. Op een rommelmarkt of braderie loop je vaak tegen de leukste spulletjes aan. Gebruik deze om eigen creaties te maken met bijvoorbeeld gele narcissen, oerhollandse tulpen of hyacinten. De trend ‘Re-Invent’ laat eigentijdse combinaties zien van toen en nu.

lente in huis

Recycling

De bloeitijd van bolletjes op pot varieert. Hoe koeler het in huis is, hoe langer de bol doorgaans bloeit. Is het ‘warm’ in huis? Kies dan voor bolletjes die nog in het ‘spruitstadium’ zijn. Je geniet dan zo’n drie weken van groei én bloei! Bloembollen op pot hebben niet veel water nodig (eens per week) en doordat de bloem al haar energie uit de bol haalt is plantenvoeding overbodig. Plant de uitgebloeide bloembolletjes in de tuin, bijvoorkeur op een licht plekje. Het volgend voorjaar komen ze dan meestal gewoon weer tot bloei!

November 2008/ IBC

2 reacties

  • Dirk W. Dirk W. Zet wel al deze planten op een zo koel mogelijke plaats om er optimaal genot van te hebben (wél met dien verstande dat er voldoende lichtintensiteit is) en dan kan je ze eventueel later buiten nog inplanten om er volgend jaar wéér van te genieten!!! Vrijdag 17 November 2017 om 21:56
  • Dirk W. Dirk W. Een opmerking op bovengenoemde is; bij een té grote droogte én warmte in het interieur kan het gebeuren dat de bloemen gewoon niet tot ontwikkeling komen en gewoon opdrogen, en dat je investering verloren is!, daarom moet je nauwlettend de planten observeren, en indien nodig ze verplaatsen naar een "beter milieu"! Vrijdag 17 November 2017 om 22:06

Log in om een reactie te plaatsen