MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Lentecollectie D & M

1297 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Sprankelend wit, zachtgeel en helderoranje, getemperd door een vleugje grijs of taupe. Dat zijn de karakteristieke tinten van de D&M lentecollectie. Een assortiment dat uitblinkt door zijn bonte mengeling van fragiele en stoere, dartele en duurzame, maar altijd originele, authentieke, door de natuur geïnspireerde creaties. De practicus in u zal vooral het veelzijdige, handzame karakter van het assortiment waarderen. De estheticus zal zich meteen aangesproken voelen door het vitale samenspel van vorm en decoratie, optimisme en avontuurlijkheid. Hoe rijm je de oerkracht van beton samen met de broze pracht van keramiek en porselein? Hoe maak je in een handomdraai van een op zich vrij simpele vormgeving en textuur een ensemble dat uniek is in z’n genre? De artistieke lentecollectie van D&M vertelt en demonstreert het u.


Snow Hail Freeze / Pure, white and light

DM SNOW.jpg

Een collectie die alles in huis heeft om te verrassen, te boeien en blijvend te charmeren. Het minipotje, de kleine en de grote orchideepot, het hoog ovalen vaasje, de grote vazen, het potje op pootjes en het bakje zijn stuk voor stuk meesterwerken van frivoliteit en fijngevoeligheid. De uitvoering in blinkend glazuur aan de binnenkant en de hooggebakken klei aan de buitenkant, gedecoreerd met fijne streepjes (Snow AAR3715), kleine ruitjes (Freeze AAR3735) en bolletjes (Hail AAR3725) is een feest van ‘puur, wit en licht’. 
 

Seven / in touch with the seventies

DM_Seven.jpg

Wat ‘bonton’ was in de zeventiger jaren, is vier decennia later nog altijd even aantrekkelijk en verrassend eigentijds. Het blinkend glazuur en de typische raku-decoratie verlenen de potten en vazen, beschikbaar in twee modellen en uitgevoerd in wit en geel, een karakteristieke look die nooit verveelt en elke generatie aanspreekt. Als de keramiekkunst al een klassieker heeft voortgebracht, dan is het ongetwijfeld deze eeuwig jonge, heerlijk veelzijdige Seventies.
 

Flame / Let there be light

DM FLAME.jpg 

Rattan riet, geweven rond gerecycleerd glas, geeft het effect dat u hier ziet: een voorbestemd decor voor windlichten, theelichtjes, maar ook voor originele bloemen- en plantenversieringen. Twee bloemenvaasjes, drie cilinderpotten en twee lantaarns scheppen een gezellige, huiselijke sfeer, zeker in combinatie met de passende, liefst verrassende bloemen- en plantenvullingen en -decoraties… 
 

Cloth / Purely dressed

DM_CLOTH.jpg

Gerecycleerd glas, gewikkeld in handmatig geweven en dichtgenaaid jute, geverfd in grijs, taupe en oranje. Cloth is het mooiste bewijs dat jute –al meer dan 1 miljoen jaar één der meest populaire natuurlijke vezelstoffen- niet alleen van alle tijden is, maar ook altijd weer boeiend en inspirerend blijft. De collectie bestaat uit een theelichtje, potten voor een miniplantje en een orchidee en 2 vazen. Puurheid, soberheid en elegantie, verenigd in een unieke collectie. 
 

Whimsical / Coraly's clayground

DM_Whimsical.jpg

D&M heeft zich voor de nieuwe lentecollectie verzekerd van het creatieve genie en de artisanale expertise van Coraly Sépulchre, een keramiste die zichzelf de technieken van de keramiek en het aardewerk eigen maakte in India en in Spanje. Haar ervaring met diverse culturen en technieken hebben geleid tot een oeuvre dat zich onderscheidt door zijn specifieke vormen en ingetogen kleuren, alles in perfecte harmonie met de natuur. Haar karakteristieke draai- en baktechniek resulteert in de creatie van uiterst verfijnde vormen, het contrast tussen de ruwe aarde en het kleurrijke email dat eruit ontstaat. “Ik sta heel dicht bij de grondstof waarmee ik werk en laat me graag inspireren door het reliëf ervan,” aldus Coraly. “Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe allianties tussen de nutsfunctie en de schoonheid van een object en hecht daarbij vooral belang aan lichtheid, luchtigheid en originaliteit. D&M en ik hebben elkaar vanaf het eerste ogenblik gevonden én begrepen”. Whimsical, een collectie van de hand van keramiste Coraly Sépulchre. Gedraaid uit natuurlijke klei, met glazuurde binnenwand en waterdicht, mooi afgewerkt geheel dat spontaan tot leven komt in elke woonomgeving. 
 

Scrape / Scars and stripes

DM_SCRAPE.jpg

Een uitgebreide pottencollectie voor alle seizoenen. De combinatie van beton en zand geeft de klassieke vormgeving een extra dimensie en zorgt voor een ongewone structuur. De ruwe binnenkant en de bekraste buitenwand evoceren een natuurlijke, doorleefde elegantie. Mooi om naar te kijken en praktisch om te gebruiken, in elke binnen- en buitenomgeving, want alle elementen zijn waterdicht behandeld.
 

Wie is D& M

D&M is vandaag een internationale trendsetter in decoratieve interieuraccessoires. Het assortiment – puur en rechtlijnig – bestaat voornamelijk uit manden, vazen en potten. Meer dan driekwart is eigen ontwerp. Naast de thuisbasis in Aartselaar, waar 20 mensen werken, heeft D&M ook nog een kantoor en magazijn in China. Het klantenbestand, voor 80% bloemisten, telt vandaag zo’n 2.000 kopende cliënten. Naast België (in omzet nog steeds de belangrijkste afzetmarkt), de buurlanden en Italië wordt er veel geëxporteerd naar Zwitserland, Australië, Japan, Taiwan en de Verenigde Staten. Aan de basis van het succes van D&M ligt niet alleen de ondernemerszin van eigenaars Suzie Verbinnen en Steve Vercammen, maar ook de unieke collectie die de eigen creatieve visie op trends en decoratie uitstraalt, met eenvoud als basiskenmerk. Dezelfde strakke stijl is ook terug te vinden in de buitengevel van het moderne industriepand in Aartselaar – grotendeels ontworpen door de eigenaars.

WEBSITE

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen