MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Megategels

3198 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Strakke vormen en rustige tinten staan centraal in de hedendaagse architectuur. Interieur en exterieur lopen in elkaar over en streven hetzelfde doel na: een volmaakte harmonie tussen de architectuur van de woning en de buitenruimte. Voor de invulling van die buitenruimte ligt de nadruk niet enkel meer op de beplanting maar is er ook een sfeerbepalende rol weggelegd voor de harde materialen.

 

Car-Arduin-100x100-(3)bis.jpg

Grote glaspartijen kenmerken de moderne architectuur en vanuit de woning houdt men dan rekening voor het aankleden van de tuin met bepaalde zichtassen waarbij het terras een hoofdrol krijgt toebedeeld. Er is een enorme keuze aan harde materialen zowel wat vorm als kleur betreft. Kenmerkend is dat de laatste jaren het gewone formaat (30 x 30) van tegels voorbijgestreefd lijkt en wordt vervangen door grote vierkante of langwerpige tegels.

We gingen even poolshoogte nemen bij de firma Ebema die onder de merknaam Stone & Style een tuincollectie tegels ontwikkelde. Als gecertificeerd fabrikant staan zij garant voor  maatvaste, weerbestendige, slijtvaste kwaliteitsproducten die geschikt zijn voor intensief gebruik. Onderdeel van de collectie vormen de Megategels®. Deze tegels worden volgens een milieuvriendelijk productieproces vervaardigd waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Deze tegels sluiten perfect aan bij de hedendaagse architectuur.

Zoals de naam doet vermoeden staan deze tegels voor een uitzonderlijke tegel van groot formaat. Door zijn verrassende afmetingen en strakke vormgeving komt deze tegel uitstekend tot zijn recht in hedendaagse tuinprojecten. De tegel suggereert ruimte, openheid en rust in een waaier van toepassingen:op het terras, als staptegel of op het dakterras. Voor een exclusief, eigentijds design zijn de ‘Carreau’ en ‘Rockstone’ megategels de gedroomde collectie voor iedere trendy tuin.

Rockstone megategels

Deze tegels, met een typisch gekorreld uitzicht, worden na productie onmiddellijk uitgewassen. Een bijzonder uitwasprocédé zorgt voor een rijke schakering van de gebruikte natuursteengranulaten en verzekert de kleurvastheid. De formaten variëren van 25cm op 1m tot 1m op 1m en zijn verkrijgbaar in Silver, Blue Steel en Diamond. Deze tegels bieden een haast ongelimiteerd totaalconcept voor elke eigenzinnige creatie. Vandaar dat dit doordachte gamma ook een bijhorend trapelement aanbiedt dat perfect geïntegreerd kan worden in het tuinontwerp.

Carreau megategels

Zorgen voor een perfecte synergie tussen de huisstijl van de woning en de groene buitenkamer. Hun strakke look in de rustige tinten Gris Naturel, Arduin en Carbon geven ieder tuinontwerp een robuuste en klassevolle uitstraling. De 4 verschillende formaten (100 x 100cm, 100 x 50cm, 100 x 25cm en 50 x 50cm) lenen zich perfect om diverse huisstijlen te accentueren, ook de combinaties met ander hard materiaal geven een verrassend effect. Voor tuinen op niveau zijn de bijbehorende ‘Carreau’ trapelementen een functionele en esthetische oplossing.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen