MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

MIKS house in premiere op Sfeer

1526 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met het Mikshouse ontwierp designer Fabiaan Van Severen voor Aluconcept uit Ardooie een multifunctioneel buitenhuis in staal, gecombineerd met panelen in antracietkleurig houtcomposiet. Miks staat voor een harmonieuze samensmelting van kunststof en hout tot een aantrekkelijk composiet met een natuurlijk uitzicht. Vandaag is een tuin voor sommige mensen belangrijker dan een interieur. Plaats je daar een huisje, poolhouse of garage in, dan moet zo’n bouwwerk in de eerste plaats vrij discreet blijven. Volgens Van Severen zien we de doorsnee tuinhuizen door de saaie vormgeving als louter opbergruimte en dus als een noodzakelijk kwaad. Hij wil met zijn creatie het aangezicht van een tuinhuis veranderen en de voor de hand liggende functie ervan overstijgen. Dit huisje heeft een aantrekkelijk uiterlijk, van welke kant je het ook bekijkt. Er werd zelfs gelet op de vorm van het dak. Elk detail is belangrijk. Zo is bijvoorbeeld de regenpijp nergens zichtbaar.

 

mikshouse.jpg

Op Sfeer wordt Mikshouse in première voorgesteld.

Miks house geeft een nieuwe kijk op uw tuinarchitectuur. Het speciale ontwerp van designer Fabiaan Van Severen kan zich perfect plaatsen in iedere tuin. Door zijn natuurlijk uitzicht en strakke vormgeving plaatst het Miks house zich perfect in elk tuinconcept en dit zonder de architectuur van de bestaande woning te storen.

De naam MIKS house is afgeleid van het materiaal (MIKS) waaruit de buitenwand is samengesteld. MIKS is een harmonieuze samensmelting van hout en pvc waarbij het natuurlijke uitzicht van het hout wordt gecombineerd met de uitstekende duurzaamheid van pvc. Zo krijgt men een onderhoudsarm en recycleerbaar product.

Om verder te werken met vernieuwende materialen werd als binnenwand een natuur- en milieuvriendelijke bouwplaat gebruikt, samengesteld uit minerale componenten en water. Deze panelen zijn geheel waterdicht, superisolerend (1,14 m²k/w), geluidsisolerend (50 db) en vuurbestendig (klasse A1).

Als binnenstructuur werd gekozen voor stalen profielen wat het monteren sterk vergemakkelijkt en iedere doe-het-zelver de kans geeft om dit ‘tuinvillaatje’ zelf op te stellen.

Het dak is eveneens een innovatief en gedurfd ontwerp. Bestaande uit driehoeken aan de binnenzijde en verborgen aan de buitenzijde, zorgt MIKS house voor een totale vernieuwing in de tuinarchitectuur. Dit multifunctionele en totaalvernieuwend ontwerp kan worden gebruikt als tuinhuis, poolhouse, saunahouse, … tot zelfs garage, aanpasbaar in formaten, indeling en binnenafwerking.

Alu Concept geeft zijn visie over ‘het samensmelten van tuin en huis’ hiermee een nieuwe dimensie. Reeds meer dan 10 jaar zoekt Alu Concept de perfecte harmonie tussen huis en tuin in zijn ontwerpen van veranda’s en uitbouwen. Dit nieuwe ontwerp ‘MIKST’ zich perfect met tuin en woning tot een harmonieus geheel.

“Vandaag is een tuin voor sommige mensen belangrijker dan een interieur. Plaats je daar een huisje, poolhouse of garage in, dan moet zo’n bouwwerk in de eerste plaats discreet blijven. De vormen ervan mogen de architectuur van de eigenlijke woning nooit overschaduwen. Door de schuine voorwand en enkele insnijdingen krijgt het MIKS house en heel eigen sobere vorm en toont het toch een zeker ‘villagevoel’.“ aldus Fabiaan Van Severen.

Alu Concept (by AVC)

www.mikshouse.eu

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen