MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand oktober: Zamioculcas

4220 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Donderdag 12 Oktober 2023 Volg Eddy G.

Kamerplanten verrassen en verleiden. Ze zijn allemaal speciaal, maar Zamioculcas is wel een heel wonderlijk exemplaar.

Dit diepdonkergroene type werd in amper tien jaar tijd een absolute hero in de huiskamer. Tijd dus om hem als Woonplant van de maand oktober in het spotlicht te zetten.

Glansrol voor de survivor m/v

Zamioculcas is een aanrader voor iedereen, met of zonder groene vingers. Droge lucht, radiatoren, kids, huisdieren, weinig licht en onregelmatig water geven… Zammy doet het. In de natuurlijke omgeving kunnen aan de Zamioculcas zowel vrouwelijke als mannelijke bloemetjes verschijnen. Maar de heldenstatus van Zamioculcas is met name gebaseerd op die stevige, opvallend regelmatige en vooral schitterende glansbladeren.

Out of Africa

De natuurlijke omgeving van Zamioculcas bestaat uit rotsachtige grond in laaglanden of de voeten van hooglanden in Oost-Afrika. Zamioculcas komt voor in landen als Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Malawi. Je hebt dan ook een onverwoestbare tropical in huis. En met een beetje verbeelding kun je er een hele expeditie omheen bedenken.

Maatwerkdesign

Zamioculcas is een aardige groeier. Wil je een kleine plant houden, gebruik dan kleinere potten. Verlang je naar grotere exemplaren, dan neem je royale potten. Draai de Zamioculcas af en toe zodat deze mooi aan alle kanten blijft groeien. Je kunt ook prima af en toe de overtollige of onwillige scheuten afknippen bij de basis. Gebruik ze dan eens als bladstengels in smalle, strakke vazen. Ready made design.

Verzorgingstips

Plaats deze Woonplant van de maand bij voorkeur op een halfzonnige, lichte plaats. Niet te veel water geven, niet laten uitdrogen. En neem de bladeren nu en dan af,  of zet Zamioculcas in een motregentje voor die optimale bladglans.

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen