MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Recepten met schorseneren

613 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.


• Schorseneren in hamsaus


Ingrediënten: 800 g dikke schorseneren 2 eetlepels azijn 1/2l water het sap van een halve citroen nootmuskaat 125 g gekookte ham 30 g boter 30 g bloem 1/4 l kookwater van de groente 1/4 l melk zout

Werkwijze De schorseneren goed afborstelen, schillen of schoonkrabben en ze in stukjes van ongeveer 5 cm snijden. Leg deze direct in een kom met ong. 2l koud water waaraan azijn is toegevoegd. Een halve liter water met het citroensap en wat zout aan de kook brengen. De uitgelekte schorseneren toevoegen en ze in een half uur gaar laten worden. De schorseneren uit het vocht nemen en ze laten uitlekken. Een kwart liter van het kookvocht afmeten. De ham in fijne reepjes snijden. De boter smelten, de bloem in één keer bijstrooien en onder voortdurend roeren 2 minuten laten wennen. Onder blijvend roeren langzaam de hete melk en de hete afgemeten groentenbouillon toevoegen. De saus (al roerend) vijf minuten zachtjes doorkoken. De reepjes ham door de saus roeren, samen met zout en geraspte nootmuskaat naar smaak. De uitgelekte schorseneren drie minuten warmen in de saus; de saus mag nu net niet meer koken. De schorseneren serveren in een warme schaal. Bijvoorbeeld met schnitzel en gekookte aardappelen.

Bron: Menu- Spectrum Recepten encyclopedie


• Beignets van schorseneer


Ingrediënten (4 pers)

1 kg schorseneren een halve citroen 150 g bloem 1 el olie 2 eieren 1/4l bruin bier zout

Werkwijze Schil de schorseneren met een dunschiller. Draag daarbij handschoenen. Snijd de schorseneren in stukjes van 2 à 3 cm en kook ze bijna gaar in water met het citroensap en wat zout. Goed laten uitlekken. Roer een glad deeg van de bloem, de olie, de eierdooiers, het bier en een snuifje zout. Schep het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Haal de stukjes schorseneer door het deeg en bak ze goudbruin in heet frituurvet.

Recept:  De tuinscheurkalender 2003- Romke van de Kaa- Paul Geerts

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen