MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Recepten met tuinkers

557 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Aardappelen met tuinkerskwarkIngrediënten (4 pers) 1.2kg aardappelen zout, peper, paprikapoeder 400 g paprika (rood, groen, geel) 500 g magere kwark 1/8 l slagroom 200 g zure room 2 bakjes tuinkers


Werkwijze De aardappelen goed wassen en in gezouten water 10 minuten laten koken. Vervolgens de aardappelen afzonderlijk in aluminiumfolie wikkelen. De aardappelen in de voorverwarmde oven (200°C) in 30-35 minuten gaar laten worden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Wassen en in kleine blokjes snijden. De kwark losroeren met de slagroom en de zure room. De paprika door de kwark roeren. De blaadjes tuinkers van de steeltjes knippen en eveneens door de saus roeren. Enkele blaadjes apart houden voor de garnering. De kwarksaus op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. De aardappelen uit de oven halen, ze kruisgewijs insnijden en enigszins open drukken. De kwarksaus bestrooien met de achtergehouden tuinkers en bij de aardappelen serveren.

Geitenkaas stapeltaartjeIngrediënten 200 gram geitenkaas 2 sneetjes rozijnenbrood 1 eetlepel gemalen amandelen 2 schijven ananas 1 appel(jonagold) 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels bakgember 1 bakje sterkers/tuinkers.


• Werkwijze Rooster de sneetjes rozijnenbrood bruin. Steek uit elk sneetje een cirkel met een glas of koeksteker (circa 8 cm. doorsnede). Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin. Laat de ananasschijven goed uitlekken. Steek het klokhuis met een appelboor uit de appel. Snijd 2 mooie plakken uit de appel en besprenkel ze met citroensap. Hak de gember heel fijn. Maak twee stapeltjes van het rozijnenebrood,ananas,appel en de geitenkaas. Zet ze op een bakblik en laat de kaas onder een hete grill in circa 5 minuten iets smelten. Zet elk stapeltaartje op een bordje en verdeel de gehakte gember erover. Gebruik de geroosterde amandelen en een toefje sterkers als garnering.

Bron:www.dewassendemaan.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen