MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Retro design op het terras

1740 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Zondag 1 Juli 2012 Volg Eddy G.

Vincent Sheppard geeft je terras en tuin alle charme en comfort. Voor de nieuwe collectie buitenmeubelen koppelde de Belgische ontwerper nostalgisch design aan innovatieve materialen. Zo krijgen de gekende Lloyd Loom-meubelen het gezelschap van blikvangers in aluminium met vlechtwerk in hars. Of hoe je retro terras vandaag eigentijdser oogt dan ooit. Sinds de zomer 2012 telt de outdoor collectie nog meer meubelen in andere materialen dan Lloyd Loom. Het comfort en de elegantie van dit typische geweven papier zijn legendarisch. Spreekt voor zich dat de nieuwe materialen niet aan stijl of zitcomfort mochten inboeten. Coralie Claeys van Vincent Sheppard: “We wilden het assortiment buitenmeubelen uitbreiden en tegelijk trouw blijven aan onze manier van werken. We hebben dan ook gekozen voor moderne en milieuvriendelijke materialen. De designs kregen een nostalgische knipoog mee.”

Lloyd Loom-specialist Vincent Sheppard verkent nieuwe materialen voor buitenmeubelen

Enkele blikvangers uit de outdoor collectie van Vincent Sheppard 2012:

1. NIEUW: ROY- retro rotanlook

vsroy.jpg 

Met Roy haal je de rotanstoelen uit de jaren vijftig terug naar het terras. Vincent Sheppard liet zich inspireren door het gekende zonnedesign van vroeger, zonder een eigentijdse twist uit het oog te verliezen. Resultaat zijn erg stijlvolle zitjes die je goede humeur alleen maar kunnen versterken. Neem plaats in de originele zitkuipjes en geniet met volle teugen van het buitenleven. De kuipjes zijn gemaakt van recycleerbare kunsthars voor optimale waterdichtheid. Een verfijnd frame van gegalvaniseerd staal zet de elegantie van deze collectie extra in de kijker. De bijhorende Rozy-tafels – met een tafelblad in kwalitatief hogedruklaminaat – geven je terras nog meer karakter. De Roy-collectie mag je gerust het hele jaar buiten laten staan.

 

Praktisch:

 • Roxy Dining Chair h 84 x d 65 x b 69 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 375
 • Roy Lounge Chair h 75 x d 80 x b 83 x zh 44 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 430
 • Rozy Table S h 42 x d 50 x b 49 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 380
 • Rozy Table M h 32 x d 73 x b 111 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 570 Roxy en Roy zijn verkrijgbaar in stone white en natural.

2. NIEUW: LUCY- de seventies vandaag

vslucy.jpg

Met Lucy brengt Vincent Sheppard een stukje verleiding naar buiten. De zachte, afgeronde vormen van deze loungestoelen nodigen simpelweg uit tot relaxen onder de zon. De collectie duikt de seventies in, maar brengt tegelijk retro design met alle comfort van vandaag. Het uitstekende zitcomfort is terug te brengen tot het ambachtelijke vakmanschap dat schuilgaat achter het vlechtwerk in kunsthars. Het frame is gemaakt van gepoedercoat aluminium. Lucy kan je trouwens probleemloos laten buiten staan, het hele jaar rond. De collectie omvat naast de loungestoelen ook een bijzettafeltje en voetenbank.

 

Praktisch:
 • Lucy Lounge Chair h 94 x d 86 x b 77 x zh 37 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 499
 • Lazy Lucy Arms h 75 x d 71 x b 67 x zh 37 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 398
 • Lazy Lucy h 75 x d 71 x b 60 x zh 37 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 350
 • Lucy Side Table h 52 x b 61 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 320
 • Lucy Footrest h 35 x b 51 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 230
 • Lucy Chaise Longue h 85 x d 140 x b 62 x zh 30 richtverkoopprijs (incl. btw): € 590 Verkrijgbaar in off white.

3. GIGI- kleurrijke kuipjes

vsgigy.jpg

Geen lente zonder kleur en zonder Gigi! Met zijn eigentijdse interpretatie van een designklassieker slaagt Vincent Sheppard erin om speelse vormgeving te combineren met de typische Lloyd Loom-uitstraling. Combineer verschillende felle kleuren voor een levendig geheel of ga voor harmonie in lentefris wit. Het design blijft licht, elegant en vlot, onder andere door het onderstel met sledepoten. Dit onderstel werd speciaal voor de outdoor collectie vervaardigd uit weerbestendig inox. Het frame is van sterk maar uiterst licht aluminium.

Praktisch

Gigi h 82 x d 57 x b 62 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 489 Verkrijgbaar in 7 standaardkleuren of RAL-kleur naar keuze.


4. SAFI- tijdloos vakmanschap

vs_safi.jpg

Safi staat voor tijdloos buitenplezier. Deze uitgebreide collectie – van fauteuils en sofa’s over een lounger tot bijzettafels – straalt puur vakmanschap uit. Deze handgeweven meubelen geven je terras royaal comfort en passen zich stijlvol aan elke buitenomgeving aan. De materialen zijn uiterst weerbestendig. Het vlechtwerk in kunsthars, gecombineerd met een gepoedercoat aluminium frame, zorgt ervoor dat je Safi het hele jaar rond op je terras kan laten schitteren.

 

Praktisch

 • Safi Dining Chair h 79 x d 62 x b 59 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 330
 • Safi Chair h 79 x d 69 x b 68 x zh 42 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 430
 • Safi Lounger h 90 x d 192 x b 75 x zh 32 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 760
 • Safi Cube h 40 x b 42 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 220
 • Safi Lounge Chair 1S h 81 x d 86 x b 74 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 540
 • Safi Lounge Chair 2S h 81 x d 86 x b 146 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 960
 • Safi Lounge Chair 3S h 81 x d 86 x b 198 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 1.290
 • Safi Side Table h 40 x b 60 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 289
 • Safi Dining Table h 75 x diameter 120 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 839
 • Gipsy h 82 x d 57 x b 62 x zh 46 cm richtverkoopprijs (incl. btw): € 300 Verkrijgbaar in Mocca. 

 

Over Vincent Sheppard & Lloyd Loom

In 1917 ontwikkelde de Amerikaanse ondernemer Marshall Lloyd Burns een methode om kraftpapier rond een fijne staaldraad te wikkelen. Dit papiergaren werd vervolgens tot matten geweven. Het eindresultaat leek op rieten vlechtwerk, maar was veel steviger en tegelijk zachter. Marshall Burns Lloyd doopte deze techniek Lloyd Loom. Lloyd Loom-meubelen waren een gigantisch succes in de VS. Op korte tijd werd Lloyd Loom een rage in heel Europa. Overal kwam je de karakteristieke meubelen tegen. In hotels, restaurants, tea- en lunchrooms, op de promenadedekken van luxueuze cruiseschepen en zelfs in zeppelins. Met de bombardementen op de Engelse fabriek aan het eind van de Tweede Wereldoorlog kwam een einde aan de productie. Vandaag heeft Vincent Sheppard het volledige productieproces in eigen handen en is het één van de toonaangevende producenten van Lloyd Loom. Het hoofdkantoor is in België gevestigd. Daarnaast is er een productieafdeling in Java, Vincent Sheppard Indonesië, die 350 hooggeschoolde vakmensen tewerkstelt. De collectie wordt naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Het bedrijf beschikt over een eigen designafdeling die garant staat voor continue innovatie.

www.vincentsheppard.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen