MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Rhipsalis - Biescactus - Koraalcactus

19784 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

rhipsalis cassutha

Naam: Rhipsalis cassutha

Nederlandse naam: koraalcactus, biescactus, rotskoraal.

Familie: Cactaceae

Herkomst: voornamelijk Midden- en Zuid-Amerika

Standplaats: Geen direct zonlicht maar wel voldoende licht. Gebruik een voedzame potgrond. Ideale temp.: 18-21°C maar 5°C hoger of lager maakt niet uit. De luchtvochtigheid moet wel voldoende hoog zijn.

Water: De wortels ijn zeer gevoelig voor teveel vocht. Tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik onthard water.

Algemeen: Rhipsalis is een epifytische, doornloze cactus die van nature groeit in Noord, Midden en Zuid-Amerika, maar ook in Afrika. Hij ziet er echter helemaal niet uit als een cactus. De kruipende, sterk vertakte stengels kunnen dun en rond zijn (R. cassutha), maar ook plat en hoekig (R. baccifera) De lange, dunne, cilindrische stengels gaan naar beneden hangen. Het aantal stengels neemt toe naarmate de planten ouder worden. Uiteindelijk vormen ze een dik 'gordijn' van stengels. Tijdens de zomermaanden kan hij buiten op het terras of op een balkon. Niet in de volle zon weliswaar.

Trendy De Rhipsalis is een unieke verschijning in huis. Het trendy karakter komt door de ranke stengels die sterk lijken op ronde veters. Met de hangende bladeren en de roomkleurige,kleine bloemen is Rhipsalis een echte eyecatcher in iedere huiskamer. De ongeordende stijl van de plant geeft een warme en gezellige sfeer. De Rhipsalis is sinds een paar jaar ook verkrijgbaar in soorten met platte en zelfs behaarde bladeren.  

Tip: De Rhipsalis past uitstekend in elk interieur. Zorg voor een mooie aangepaste (best hoge) pot. Met zijn lange, afhangende stengels kan hij ook als hangplant worden toegepast.

Om te vermeerderen laat je een jonge tak wortelen (stengelstek).

Probleem: een witte wasachtige afscheiding op de takken wijst op aantasting door wolluis.

Lees meer

rhipsalis pilocarpa

rhipsalis baccifera

Rhipsalis pilocarpa

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen