MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Sansevieria cylindrica 'Skyline'

3821 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Naam: Sansevieria cylindrica 'Skyline' (Vrouwentongen)

Familie: Dracaenaceae

Standplaats: Sansevieria is ijzersterk en kan goed tegen droge warmte van de centrale verwarming. Verdraagt veel licht en zon. De plant niet koeler dan 10 graden Celsius zetten. Ze kan ook bloeien.

Water: Verdraagt droge omstandigheden. Hoewel deze plant tot de familie der Dracaenaceae behoort, heeft ze veel eigenschappen gemeen met succulenten. Te veel water en te koud kan de plant fataal worden. Voeding is nauwelijks nodig. De zwaardvormige bladeren zijn vlezig. Bovendien hebben ze dikke wortelstokken of rhizomen en kunnen door die eigenschap prima water vasthouden. Hierdoor is de verzorging makkelijk.

Tip: De plant is bekend omwille van zijn luchtzuiverende werking.

 

De plant is vernoemd naar een 18e-eeuwse prins, Raimondo di Sangro uit San Severo in Italië. In 2004 werd de plant in Nederland op de veiling uitgeroepen tot meest belovende noviteit. Sansevieria cylindrica ‘Skyline’ behoort door haar bijzondere uiterlijk tot de spraak-makendste onder de kamerplanten. De zeer trendy plant is hard op weg nu ook het grote publiek te veroveren. Door de decoratieve waarde past ze uitstekend in een modern interieur.

1 reactie

  • Pietmaarten V. Pietmaarten V. De plant is wel gevaarlijk voor dieren en kleine kinderen,want de punt is scherp en hard.Er staan er in mijn tuin als muur bescherming zodat vreemde er niet over heen klimmen.Worden z,n meter hoog.Maar ik woon dan in BraziliĆ«.
    Maandag 3 September 2018 om 21:54

Log in om een reactie te plaatsen