MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Schlumbergera 'Outono Brazil' - Kerstcactus

1191 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

schlumbergera outono brazil

Naam: Schlumbergera 'Outono Brazil'

Nederlandse naam: kerstcactus

Familie: Cactaceae

Herkomst: Een epifytische cactus uit de tropische bossen van Zuid-Brazilië. 'Outono Brazil' werd in Denemarken ontwikkeld.

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Een koele periode in de herfst-winter is belangrijk voor een rijke bloei. Verplaats de plant niet meer zodra hij in knop is.  In de zomer kan de plant buiten in de schaduw.

Water: In de groeiperiode regelmatig water geven. Tijdens de koele rustperiode heeft de plant minder behoefte aan water. Gebruik enkel onthard water op kamertemperatuur. Teveel vocht geeft aanleiding tot wortelrot. Na de bloei, tijdens de rustperiode, mag de plant droger gehouden worden.

Algemeen: 'Outono Brazil' heeft mooie goudkleurige bloemknoppen waaruit lichtgeel-oranje bloemen verschijnen. De kerstcactus is een bloeiende cactus die afkomstig is uit Brazilië. Er zijn talrijke hybriden verkrijgbaar in de handel met rode, roze, witte, violette... bloemen. Deze bloemen verschijnen enkel wanneer de plant in de herfst en winter aan lagere temperaturen wordt blootgesteld. Als de knoppen zo'n 2-5mm lang zijn wordt de plant opnieuw op een warmere plaats (18-22°C) gezet.

Tip: knopafval kan veroorzaakt worden door: -tocht, slecht begieten, wisselende lichtinval, te grote temperatuur-schommelingen, door de plant teveel te draaien/ verplaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen