MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand September: Calathea

298 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd; 'Calathea' mag zich in september woonplant van de maand noemen.

Een onstuimige zomer loopt ten einde. Hopelijk nog even genieten van een mooie nazomer. Nu het najaar in aantocht is, is het de hoogste tijd om de natuur weer naar binnen te halen. Geen overbodige luxe, want in huis of op kantoor is vaak geen sprietje groen te bekennen. Jammer. Niet alleen omdat ze mooi zijn, planten dragen wel degelijk bij aan ons welzijn.  Dus op naar de winkel en haal ‘groene energie’ in huis! Zoals de Calathea bijvoorbeeld, want deze plant mag zichzelf in september Woonplant van de Maand noemen.

Hoofdpijn

In onze goed geïsoleerde huizen is het vaak te droog. Een droge lucht in huis is slecht voor onze gezondheid. Daar kan hoofdpijn door ontstaan of geïrriteerde ogen. Of er zweven stofdeeltjes, die we niet zien, maar waar we wel last van hebben. Sommige planten halen die stofdeeltjes voor ons uit de lucht of verbeteren de luchtvochtigheid in huis. Planten helpen ons ‘buiten’ een beetje binnen te halen. En nu de herfst in aantocht is en we vaker binnen zijn, is het de hoogste tijd om iets te doen aan die bedompte sfeer!

5 Sterren

Daarnaast zijn planten mooi en relaxed om naar te kijken. Frisse, groene planten. Klein of groot, met bloemen of zonder. Groene bladeren, rode of geelkleurige bladeren. Glad, behaard of met stekels. Er is altijd wel een plant die bij je past. En de meeste planten kunnen best tegen een stootje en verwachten echt geen vijf sterren behandeling.

Calathea

Neem nou bijvoorbeeld de Calathea. Om je achterbak mee vol te laden! De tekening van het blad is op zichzelf al bijzonder. Van deze plant zijn er veel verschillende soorten. Allemaal net even anders; allemaal even mooi. Planten uit de tijd? Onzin. Wanneer je van het leven wilt genieten, dan horen planten daarbij. Flitsende pot erom en klaar ben je!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen