MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Modern Vintage Planten die perfect in uw interieur passen

500 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In het thema “Modern Vintage” gaan vorm en functie perfect samen. Sprieten en nerven spelen een hoofdrol, de kleur komt uit het blad en voor de verandering is puur natuur niet heilig, maar mag een gekke vorm een handje geholpen worden. Planten zoals de Dracaena marginata Magenta, de Schlumbergera en de Cupressus macrocarpa komen daar zeker voor in aanmerking.

DRACAENA MARGINATA MAGENTA 

Een slanke stam en een rijke kroon aan zwaardvormige bladeren, in dit geval met gevlamde harten en vurig roze randen: Dracaena is een tropische schone die het best tot haar recht komt als ze de ruimte krijgt. De Drakenbloedboom is inheems in Madagaskar, maar wordt al sinds de 17e eeuw naar Europa geëxporteerd. Op een behoorlijk lichte plek kleurt het blad het mooist, drainage in de pot voorkomt een voetbad: daar kan Dracaena niet tegen.


CUPRESSUS MACROCARPA 

Als een groene slang kronkelt Cupressus zich omhoog en ziet er zo meteen een stuk spannender uit dan de Nederlandse naam ‘Kamerconifeer’ doet vermoeden. De plant gedijt in zowel zon als schaduw en kan het beste elke maand even opnieuw in model worden geknipt met een scherpe schaar. Door de afgeknipte bladeren fijn te wrijven, komt een heerlijke citroengeur vrij. Ervoor staat een Nephrolepis exaltata ‘Bostoniensis’. Deze krulvaren houdt van gelijkmatig vochtige grond en regelmatige sproeibeurten


CACTUS 

Door hun grillige vormen spreken cactussen op zich al tot de verbeelding. Plaats diverse soorten bij elkaar en er ontstaat ter plekke een Mexicaans rotstuintje, met hier op de achtergrond een fraaie verentooi. Ze gedijen het beste op gruizige, zanderige grond, veel zon en af en toe een beetje water.


DIEFFENBACHIA 

De prachtige egaal groene bladeren met krachtige witte nerven maken Dieffenbachia al tot een opvallende persoonlijkheid. De plant is echter niet alleen maar mooi, maar doet ook iets terug in ruil voor goede verzorging, want ze heeft verkoelende en luchtzuiverende eigenschappen. Gun haar een plek met behoorlijk veel licht, maar geen volle zon en voldoende vochtige potgrond waardoor het water kan wegvloeien: Dieffenbachia staat niet graag in een laagje water.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen