MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Super®Bag een minimoestuin om van te genieten

6632 x gelezen
door Evelyne Werbrouck • Vrijdag 23 Augustus 2013

Bedenk even hoeveel plezier het je zou brengen indien je je eigen kruiden, groenten en fruit kon kweken. Met deze gedachte in het achterhoofd is Harvey op zoek gegaan naar een simpele, makkelijke en toffe oplossing om jouw terras, tuin of balkon te versieren met een minimoestuin. 

Het idee om een groen gevelconcept te creëren ontstond ongeveer een jaar geleden. Drie vrienden, die in de stad wonen, zochten naar een praktische oplossing om thuis groenten te kweken. Ze wilden niet dat hun terras en balkon overvol geraakten met plantenbakken dus was een verticaal design vereist. Aangezien geen van hen echt groene vingers heeft, testten ze verschillende modulaire systemen uit. Helaas bleek het ene al moeilijk dan het andere. De bestaande concepten waren moeilijk te installeren, gebruikten te veel water en de oogst verliep moeizaam. Met die ondervindingen in het achterhoofd besloten ze om zelf een plantenzak te ontwerpen. Uit verschillende probeersels kwam de Super®Bag tot stand.

De Super®Bag is een textiele plantenzak die in een handomdraai aan elke soort wand bevestigd kan worden. Het gebruiksvriendelijke ontwerp voorziet een ruime keuze aan planten. De Super®Bag bevat een optimale hoeveelheid potgrond zodat groenten, kruiden en fruit de beste groeimogelijkheden krijgen. Daarnaast is zijn onderhoud eenvoudig dankzij het verplaatsbaar karakter van de plantenzak. De makers hechten veel belang aan al deze criteria. Het is namelijk met deze voordelen dat ze zich willen onderscheiden.

De Super®Bag is het eerste product dat het bedrijf Harvey op de markt brengt. Hiermee wil Harvey niet alleen bijdragen aan een gezondere eetcultuur maar ook aan een groenere leefomgeving. Men wil aantonen dat moestuinieren moeiteloos kan en dat het bovendien leuk is. Genieten van zelfgekweekte producten staat centraal in hun filosofie.

Sinds 1 augustus is de Super®Bag op Kickstarter gelanceerd. Om het product op de markt te krijgen wil Harvey via Kickstarter voldoende fondsen of pledges binnen halen. Indien het project succesvol wordt afgerond binnen de 30 dagen op Kickstarter, zal de Super®Bag ook via de traditionele kanalen worden verkocht. Momenteel wordt het product aangeboden aan een speciale introductieprijs voor de enthousiastelingen van het eerste uur.

Kickstarter is vandaag de dag de meest bekende website voor crowdfunding. Aan de hand van online crowdfunding of sponsering kan een enthousiaste ontwikkelaar zijn project tot leven wekken.

Bezoek de Kickstarter-pagina via deze link: http://kck.st/11wmnil

Lees verder op Harvey grows »

2 reacties

  • Dieter R. Dieter R. Das wel leuk ideetje ook al heb je een moestuin. Het is altijd leuk voor op het terras dichtbij. Zondag 25 Augustus 2013 om 18:11
  • Hans G. Hans G. Dat ziet er leuk uit. Waar is hij te koop?
    Woensdag 23 Augustus 2017 om 16:56

Log in om een reactie te plaatsen