MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinverlichting: 5 x meer sfeer in de tuin

1692 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Meer en meer maken we het hele jaar gebruik van onze tuin. Denk maar aan de gezelligheid van een winterbarbecue, aan het plezier van een hot tub of aan een ontspannend avondje sterren kijken. Met de juiste verlichting vind je altijd de weg in de tuin én creëer je maximaal sfeer. Als expert geeft Delta Light® je alvast vijf onmisbare tips!

sfeerlicht.jpg

 

1. Begin met een lichtplan

Elke tuin – hoe groot of klein ook – heeft zijn eigen karakter en zal pas goed verlicht zijn als je rekening houdt met het totaalconcept. Verlichting geeft je tuin een meerwaarde, zodat je er langer van kan genieten, in de zomer en in de winter. Maar denk eerst na over je ‘outdoor lifestyle’. Hoe wil je van je tuin genieten? Waar en wanneer heb je verlichting nodig? Win professioneel advies in voor een lichtplan dat beantwoordt aan je behoeften en verwachtingen, en dat tuin- en interieurbeleving in twee richtingen op elkaar afstemt.

oblix.jpg

2. Speel licht als blikvanger uit

Licht leent zich perfect om eyecatchers te creëren rond je woning: door het aanlichten van een object bijvoorbeeld of door het lichteffect op zich. De collectie van Delta Light® telt heel wat armaturen die led met een lens combineren, wat een afgelijnd en verreikend parabolisch lichtpatroon op wand of vloer creëert.

Vision en Momba zijn alvast twee designs die je laten spelen met licht: een eenvoudige vormgeving gecombineerd met een gracieus en origineel lichtpatroon op de wand.

spiker.jpg

3. Verken de mogelijkheden van led

De doorbraak van led geeft je een waaier aan mogelijkheden, maar versterkt tegelijk de nood aan professioneel lichtadvies. Niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van de armaturen is belangrijk, je moet ook letten op de eigenschappen en kleurconsistentie van de leds om een mooi evenwicht te krijgen.

Tip van Karen Baes, Light Planner bij Delta Light®: “Werk in dezelfde lichtkleur, dat creëert rust en eenheid in je tuin. Alle nieuwe buitenverlichting van Delta Light® heeft vanaf nu trouwens een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin, een aangenaam warme lichtkleur.”

outdoor_2.jpg

4. Ga voor harmonie in kleur

Zowel het materiaal als de kleur van je verlichtingsarmaturen bepalen mee de ‘look & feel’ van je woning. Nieuw bij de buitenverlichting van Delta Light®: naast alu-grijs en grijsbruin kan je veel toestellen nu ook in een donkergrijze kleur kiezen. Waar het grijsbruin voor een perfecte integratie tussen bomen en planten zorgt, laat het nieuwe donkergrijs de toestellen nauwelijks opvallen in strakkere omgevingen met beton en donkere houttinten.

outdoor_1.jpg

5. Creëer outdoor in the city

Dankzij de toenemende verstedelijking en het bloeiende stadsleven, worden stadstuintjes en dakterrassen omgevormd tot oases van rust in de stad. Van een klein balkon tot uitgebreide dakterrassen, deze stadstuinen zijn gegeerde stukjes groen in een hectische wereld. Ook hier kan de juiste toepassing van licht elk alledaags stadstuintje omtoveren in een buitengewone tuinbeleving.

outdoor.jpg

Op www.deltalight.com krijg je heel wat inspiratie en productinformatie, samen met een overzicht van het uitgebreide netwerk van Delta Light®-partners waar je terecht kan voor advies op maat. Tip: download de gratis app The Lighting Bible® 10 op je tablet om alle mogelijkheden te bekijken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen