MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vervang de kerstboom door een kamerplant.

640 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Als een tuin goed is aangelegd kan dat in de wintermaanden feeërieke plaatjes opleveren. Een mooi schouwspel dat we liefst vanuit een lekker verwarmde huiskamer bekijken. Het is nog even wachten om buiten aan de slag te gaan en daarom kunnen we ons best binnen met groen omringen. De feestdagen zijn voorbij en de kerstboom is aan vervanging toe. Om die lege plek op te vullen komen diverse planten in aanmerking. Voor elk interieur of elke stijl is er een passende sfeermaker. Kies er een mooie pot bij en het plaatje is compleet.

.

ALOCASIA

Ook in de bloemsierkunst heeft men nu de veelzijdigheid van de schitterende bladeren ontdekt. Kies je niet voor een groot exemplaar, neem dan een viertal kleinere en zet ze broederlijk op een rij naast of bij elkaar.

 

ASPLENIUM

Een traditionele varen die met wat minder ruimte ook al best tevreden is. Het wordt pas echt een succesverhaal als je hem in een hoge pot zet.

CYCAS REVOLUTA

Met een Cycas haal je geschiedenis in huis want dit is een plant die reeds in de oertijd voorkwam. Een monumentale plant in al zijn eenvoud.

 

EPIPREMNUM

Het accent ligt bij deze onvervalste klassieker vooral op de bladkleur. Toepassen in een hangpot, een extra hoge pot of als klimplant.

 

FICUS LYRATA

Een echte contrastplant met veel mogelijkheden. Het enige wat je moet vermijden is tocht of grote temperatuurverschillen.

 

LICUALA

Reserveer wat ruimte voor de Licuala want met zijn grote waaiervormige bladeren op lange stelen heb je al vlug een plant van formaat.

LIVISTONA

Een tropische schoonheid met beperkte ambities. Hij houdt namelijk liever van een leven in de schaduw. Voor de rest  ‘palmt’ hij de huiskamer volledig in met zijn aanwezigheid.

 

MONSTERA

Een mooie bladplant die dankzij de grote gaten in de bladeren de ruimte helemaal niet afsluit.

PACHIRA AQUATICA

Deze plant maakt in de natuur mooie bloemen aan die we in de huiskamer niet te zien krijgen. Dat is echter helemaal niet erg want ook zonder deze bloemen komt de plant helemaal tot zijn recht.

SANSEVIERIA

Oersterk en oerdegelijk dat is het minste wat je van deze onvervalste klassieker kan zeggen. Tot voor kort voegde men daar ook nog ‘oersaai’ aan toe en stond hij in de uitverkoop, maar tot spijt van wie het benijd is deze plant weer helemaal terug.

ZAMIOCULCAS

Als vormgeving een motief is… Een nieuwkomer in het assortiment die op veel sympathie kan rekenen bij de consument tussen 17 en 77 jaar.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen