MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Winter Moments With Flowers

1775 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

winter moments banner.jpg

De 19de editie van 'Winter Moments with Flowers' vindt plaats in het prachtige decor van het  Oud Sint-Janshospitaal gelegen langs de idyllische reien, in het hartje van middeleeuws Brugge. De combinatie van deze uitzonderlijke locatie, de prachtige bloemendecoraties en de stemmige periode van het jaar, maken van deze winteruitstap een onvergetelijk moment!


Geef de winter bloeiende vleugels: van de Brugse zwaan tot hemelse engelen Ben je op zoek naar leuke decoratie-ideetjes voor de feesten?  Een origineel en trendy versierde kerstboom of winterse florale wanddecoraties? Dan moet je zeker en vast naar 'Winter Moments with Flowers', hét kerstevenement van het jaar in het romantische Brugge, waar je 1001 bloemenideeën opdoet waarmee je zelf aan de slag kan. Eind november slaan heel wat gekende decorateurs, meesterbloembinders en bloemsierkunstenaars de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Winter Moments with Flowers. Het Oud-Sint-Jans-Hospitaal in Brugge krijgt voor die gelegenheid een gezellig winters en bloemrijk interieur aangemeten, waarin je heerlijk kan kuieren en feestelijke hebbedingetjes en doe-het-zelfmaterialen kan ontdekken en kopen. Winter Moments with Flowers is zoveel meer dan een kerstmarkt.  
Verrassende winter Bloembinders zijn echte sfeerscheppers! Frederiek Van Pamel, getalenteerd bloemsierkunstenaar uit Brugge en vaak gevraagd voor prestigieuze feestprojecten komt ook dit jaar weer uit de hoek met een verrassende ruimtevullende creatie met 10.000 Ecuadoriaanse rozen. Een oud hospitaal Het Fleur@home team, Annick Mertens, Charlotte Bartholomé, Stijn Simaeys en Tom De Houwer spelen in op de oorsprong van de ruimte, een hospitaal. Ze brengen leuk en origineel versierde ziekenkamertjes.


• Tafeldecoraties
Anneke Catrysse en Hilde De Mol zorgen voor wel heel bijzondere kleurrijke en lichtgevende tafeldecoraties.  Annekes tafels zijn eerder sjiek klassiek, terwijl Hilde kiest voor origineel en vernieuwend tafeldesign. De tafels spelen in op kleurrijke schilderijen van Andy Warhol, die je meteen in deze ruimte kan bewonderen.


Belgische bloemen in de kijker 10 gerenommeerde floristen inspireren met winterse azaleacreaties, onze Vlaamse trots. Maar ook Helleborus, Amaryllis en Poinsettia komen in the picture te staan. Zij staan niet alleen centraal in grootse arrangementen, maar worden het hoofdproduct van de boeiende dagelijkse demonstraties. Olivier Petillion, Nadine Van Acker, Natallia Sakalova en Robin Van Nuffelen tekenen voor vernieuwende craties.


Grootmeester in kerstdecoraties Een heel bijzondere gast is dit jaar Gregor Lersch. Duitsland staat bekend om kerst- en feestdecoraties en Gregor Lersch is hier beslist grootmeester in. Zijn kerstkransen, winterse decoraties met kaarslicht … zijn wereldberoemd. Op donderdagavond verrast Gregor ons met een spetterende demonstratie waarbij we heel veel tips en technieken kunnen leren. Tijdens de hele winterhappening blijven de creaties te bewonderen. Op vrijdag kan je ook inschrijven voor een boeiende workshop bij Gregor.


Zelf aan de slag! Tijdens de talrijke demonstraties leer je de basistechnieken voor het maken van tafelstukjes, boeketten, guirlandes, kerstballen, hangers en kransen. In een gezellige sfeer en onder leiding van bloembinders met naam. De demonstraties zijn doorlopend en vrij toegankelijk. Ben jij een bloemenliefhebber en wil je ook je steentje bijdragen aan Winter Moments with Flowers? Dan verwachten we ook jouw creatie op dit evenement. Maak de mooiste winterse ster en stel ze tentoon op onze winterhappening. Je maakt bovendien kans om een leuke prijs te winnen.


Jong TALENT!  Naast Fleur Cup Jong Talent is er op 'Winter Moments with Flowers'  nog meer jong talent te ontdekken. De studenten van de Tuinbouwschool van Melle, de Tuinbouwschool Kortrijk,  Tuinbouwschool Oedelem en de Tuinbouwschool van Gembloux brengen hun visie op feestdecoratie. Ook Fleur Talent!  tekent voor bijzonder creatieve arrangementen.


Sakosjkesdag kom je op zaterdag 22 november met een zelfgemaakte vegetatieve handtas naar Winter Moments, dan verwachten we je op de catwalk! Bovendien geniet je van een korting kan je prachtige prijzen winnen.


Uw ticket is meer waard! Met het toegangsticket bezoek je gratis de expositie “Van Picasso tot Miro” en “Andy Warhol” (Site Oud Sint-Jan) en geniet je nog tot 31 december van 2 euro korting in enkele Brugse musea. Zo kan je naar de tentoonstelling “Ellen Harvey: The Unloved/De Onbeminden” en “14-18. Oorlog in beeld|Brugge in Oorlog.

PRAKTISCH Van vrijdag 21 november t/m zondag 30 november  10.00u - 18.00u Site Oud Sint Jan Brugge www.happenings.be

EXTRA  (Wedstrijd enkel geldig vanaf 14 november 2014!!!) We mogen 30 duotickets wegschenken van de organisatie. Opgelet deze actie start pas op vrijdag 14 november. Mails die ons voor deze datum bereiken tellen niet mee. Enkel bezoekers die ingeschreven zijn op onze nieuwsbrief of die fan zijn van onze facebook-pagina, komen in aanmerking. Stuur een e-mail met uw naam en adres naar info@groen.net  met vermelding  Winter Moments With Flowers. We willen ook graag weten welke plant u met de feestdagen zeker in huis haalt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen