MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Wittewinterboeketten

4463 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 winterboeket.jpg

In een vaas met een schorsmotief zit een strak gebonden boeket dat uit kransen is opgebouwd. Boven een kraag van gebleekte takken zit een ring van ruwe katoenpluizen waaruit een winters en koel boeket ontspruit van witte Helleborus, witte pomponvormige chrysanten en nog bijna gesloten bloemtrossen van vogelmelk (Ornithogalum arabicum).


 winterboeket2.jpg

In dit ruwe boeket ziet men witte rozen en witte vogelmelk met een donker hart. Een donkere Banksia-bloem, bruingeverfde Asparagus en pluimen in bruin en grauwwit geven het geheel een vuilwitte indruk. Het handgevormde boeket in de lampetkan is bewust asymmetrisch gevormd. Het lijkt de duistere krachten van de winter te willen bezweren


 winterboeket3.jpg

De houten bak is een cache-pot om een kunststofschaal met steekschuim. Been en bot en een krullende liaan geven zwier en kracht aan dit bloemstuk met winterwitte bloemen: seringenkoppen en amaryllis (Hippeastrum), waarvan de stelen in het steekschuim steken. Blad van Kalanchoë, stukken drijfhout, en duistere Proteabloemen accentueren de magische krachten van de winter.


 winterboeket4.jpg

De schaal van steekschuim is omwikkeld met een katoenachtige, wollige stof en doet dienst als ondergrond voor dit arrangement. Het bestaat uit een mengeling van grove ingrediënten en witte en vuilwitte bloemen zoals de orchidee (Cymbidium), roos, Protea, hyacint en vogelmelk (Ornithogalum arabicum). Een stronk, spons en  Spaans mos maken dit ogenschijnlijk losjes gelegd boeket af. De stelen van de bloemen zijn in het steekschuim gestoken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen