MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zelf thee maken met de Camellia sinensis

5925 x gelezen
door Dico D. • Woensdag 3 April 2019

Zwarte thee, groene thee, witte thee… Wat jouw favoriete smaak ook is, allemaal worden ze gemaakt van de blaadjes van één theeplant: Camellia sinensis.

De Chinezen begonnen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kan jij nu ook. Met de Camellia sinensis theeplant van Tea by Me kweek en maak je met wat liefde & aandacht jouw eigen thee.

Make it

Hoe fantastisch is het om je eigen thee te maken? Zelf blaadjes plukken, verhitten, drogen en dan enkele minuten laten trekken in heet water…
Het waren de Chinezen die duizenden jaren geleden begonnen met het verbouwen en drinken van thee. Maar wat zij kunnen, kan Tea by Me (en jij!) nu ook. Met de blaadjes van onze winterharde Camellia sinensis kun je nu zelf aan de slag.

Share it

Zelf thee maken iets te bewerkelijk? Geen probleem! Tea by Me maakt zelf heerlijke kwaliteitsthee (JOAN Dutch tea makers). Deze 'Tea by Me'-theeblaadjes krijgen niet de kans om iets van hun goede eigenschappen te verliezen. De thee komt van eigen lokale zuurstof producerende theeplanten en maakt geen lange CO2 reis vanuit het Verre Oosten. Van theeplant tot theeglas: voor iedereen transparant.

Drink it

Water, de fijnste jonge theetoppen en een klein beetje geduld, meer heb je niet nodig om te kunnen genieten van onze groene thee van eigen bodem. Een moment voor jezelf. De aanwezige cafeïne zorgt voor een flinke dosis energie, zodat je daarna weer lekker aan de slag kunt.

Verse thee als groene en gezonde dorstlesser!  De theeplanten zijn nu te koop via MijnTuin.org.

 

Lees verder op Tea by me »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen