MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

spaanse pepers

 Notitie  •  Gemaakt op: 06 Mei 2015

ik heb ze in een kas zitten maar als ze echt beginnen te groeien haal ik ze uit de kas en plant ze in de moestuin


Bemesting
Spaanse pepers moeten goed bemest worden om te voorkomen dat ze een groeiachterstand oplopen. Voor de teelt in de volle grond kunnen we bemesten met compost. Als alternatief kunnen we ook een flinke hoeveelheid potgrond door het plantgat mengen. 

Verzorging
Plant de planten in potten van 25-30 cm diameter en houd ze gedurende het warme seizoen buiten in de tuin op een zonnige plek. Zorg er voor dat de potkluit niet uitdroogd. Als alternatief kunnen we de planten begin juni buiten in de volle grond plaatsen op een warm plekje (bij een zuid muur). Begin oktober kunnen we dan nog de hele plant voorzichtig losmaken en met kluit en al in een grote pot plaatsen. Als het dan echt te koud wordt in oktober, halen we de pot naar binnen en laten de vruchten daar afrijpen. De spaanse peper kan 2-3 jaren oud worden, maar het is niet eenvoudig om de plant levend de winter door te krijgen.
Spaanse pepers zijn te onderscheiden van paprika's door te kijken naar het aantal vruchten dat bij elkaar zit (vanuit hetzelfde punt ontspringt). Bij pepers kunnen er meerdere bij elkaar zitten, bij paprika altijd maar een. Op vorm zijn ze niet te onderscheiden: er zijn paprika's die precies de langwerpige vorm van een spaanse peper hebben. Ze zijn echter lang niet zo scherp van smaak. 

 

Alle notities

Reageer