MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Groenten, fruit en ander zaaigoed 2014

 Blog  •  Gemaakt op: 10 Mei 2015

2014

Vorig jaar had ik al wat geexperimenteerd met zaaien en kweken van eetbaar spul. Ik had puntpaprika's en pepertjes gezaaid, waar mooie planten uitkwamen die zeer genoten van het zonnetje in de vensterbank. Hier staan ze in hun self-watering colaflessen, een leuk knutselproject van pinterest. Eén nadeel, ze werden op een gegeven moment erg topzwaar, waardoor de katten ze nogal makkelijk uit de vensterbank konden mikken. Ik heb best een paar keer kunnen dweilen dus.

 

Ook had ik bij het tuincentrum een moestuin kistje gekregen met onderandere wat pootaardappels, waarvan ik er twee in emmers had gekweekt. Het blijft erg leuk om door de aarde te woelen op zoek naar deze onzichtbare oogst, en we hebben er twee keer een heerlijk maaltje nieuwe aardappels van kunnen eten.

Aan de schuur had ik oude dakgoten gehangen waarin ik veldsla, pluksla en spinazie had gezaaid, die we in heel wat salades hebben kunnen toevoegen.

Van mijn moeder kreeg ik een tomatenplant en aardbeienplanten. De puntpaprika's bleken trouwens toen ik ze lekker gegrild had toch stiekem de zeer hete Hungarian Hot Wax pepers te zijn, dus dat was een spannende verrassing. De sambal die we hiervan hebben gemaakt smaakt trouwens ook prima! Vanuit mijn eerdere huis had ik ook een verzameling kruiden: rozemarijn, tijm, marjolein, munt, citroen melisse, citroentijm, dille, bonenkruid, peterselie en salie. Dit aangevuld met wat supermarkt potjes basilicum, bieslook en koriander geeft al veel variatie in verse kruiden! Een poging kervel te zaaien was helaas mislukt. Wel heb ik ook nog wijnruit aangeschaft en knoflookbieslook. De wijnruit heeft de winter trouwens zeer goed overleefd, maar een nieuwe knoflookbieslook heb ik nog niet gevonden. De zakken op de onderstaande foto zijn zelfgemaakt van vijverfolie (ja ik ben pinterest verslaafd!)

 

Alle notities

1 reactie

  • Fantastisch verhaal van een enthousiaste tuinier. Succes!!
    Zondag 10 Mei 2015 om 21:05