Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Henk W.

Zwaluw 2

 Notitie  •  Gemaakt op: 16 Maa 2014

Zondag 16 maart.

De afgelopen week feitelijk alleen doende met de infra-structuur. Een schoonzusje maakte een tuinkist en die heb ik geverfd. Er moet nog wel een voorziening op het deksel (achteraf net een 10 cm te klein). En ik maakt van pallets een ruimte voor compost, voor stalmest (komt pas in oktober) en een beschutte zitkuil voor mij zelf. We mogen op deze volkstuin geen bouwsels maken. Weliswaar heb ik landbouwplastic gedaan over de pallets, maar dat kan zo weg, en de pallets zelf heb ik bevestigd tussen hardhouten palen.

 

Ook zijn er nu drie klimrekken voor peulen, doperwten en capucijners. Ze moeten nog gezet worden. Ik ga er de komende dagen mee aan de slag. Het weer houdt me nog wat tegen. Wel mooi, maar toch ook bijzonder koude nachten en al die couveuse plantjes......?  Er is veel veranderd met de toevoeging van plastic aan de tuin. Deklaag zus, beschermlaag zo. 

 

Heb mij ook verbaasd over mijn bestedingspatroon. In zes weken een 1.000 euro uitgegeven aan een beetje gereedschap, houtsnippers, palen, hekwerk, tunneltje, watervat, compostvat, wat landbouwplastic en beschermingsmateriaal, maar ook een 150 euro aan zaden. Het is 20 euro hier, en 40 euro daar. Bij elkaar loopt het snel op.

Heb nog steeds veel plezier.

Ook de tuinbijbel van Luc Dedeene aangeschaft.

Ik geloof dat ik meer heb aan de korte artikelen, zoals van afgelopen week over de taken in de tuin en het zaaien / oogsten van bladgroenten. Er zal wel een paar jaar overheen gaan voordat je je eigen weg hebt uitgestippeld.

O ja, de eerste zaaisels binnenshuis komen ook op. Dat geeft voldoening. Binnenkort maar verspenen. Weer een nieuwe tak van tuin-sport.

 

Alle notities

Reageer