Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

En wie past er op de planten?

 Blog  •  Gemaakt op: 25 Mei 2015

Vroeger had ik twee katten en als we op vakantie gingen dan moest er oppas geregeld worden. Dat was eigenlijk nooit een probleem. Die katten waren natuurlijk de allerleukste katten van de wereld. Als we weer terug kwamen heb ik ze nooit vermagerd, of in ergere toestand, terug gevonden. Deze zomer heb ik ook oppas nodig, maar dan voor de planten. Die hebben niet zo’n hoge aaibaarheidsfactor dus dat is toch wel een beetje een uitdaging. Vorig jaar had ik aan een collega gevraagd of hij op de tuin wilde passen. Die tuin was vlakachter het AMC, dus lekker in de buurt. Onkruid wieden hoefde niet, maar ik wilde wel graag dat er regelmatig geoogst werd. A) omdat het zonde is dat alles verpietert en B) omdat bij regelmatig oogsten er doorgaans nog meer groenten aan een plant komen. Hij had het nogal druk  (AiOs hebben het altijd druk), dus het was er een beetje bij ingeschoten. Bij terugkomst trof ik dus flink wat courgettes aan die elk een monsterachtig volume hadden gekregen. Dat was zoveel courgette dat je met z’n tweeën de rest van het jaar op courgettesoep zou kunnen leven. Gelukkig heb ik best veel collega’s. Iedereen kreeg een flink stuk mee.

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/05/25/en-wie-past-er-op-de-planten/

[Anemoon "Lord lieutenant"]


[Varen]

Behalve dat we oppas nodig hebben voor de tuin hebben we ondertussen ook oppas nodig voor de planten op het balkon. Het balkon zag er wat treurig uit vergeleken met de tuin, dus heb ik de intratuin leeggekocht. Voor de zijkant heb ik een Toscaanse jasmijn bedacht. Die klimt, blijft in de winter groen en heeft witte geurende bloemetjes in de zomer. Petunia is lekker makkelijk en bloeit de hele zomer en in een hangmand (van wilgentenen, nog niet zelf gemaakt helaas) bloeit de hanggeranium. Dat laatste doet mij altijd denken aan vakantieoorden. Of je nou naar Duitsland gaat of naar Frankrijk, de rode bloemetjes van de geranium zijn altijd veelvuldig aanwezig. Nu ook op ons balkon. Ten slotte heb ik een witte druif aan het balkonhek bevestigd. Deze plant is al ietsjes ouder dan de druiven die we in de tuin hebben staan, dus met een beetje geluk komen hier dit jaar al druiven aan.

[Toscaanse jasmijn en een witte druif]

[Hanggeranium]

Van de zes druiven die in de tuin staan hebben vijf het overleefd. Het is natuurlijk niet niks, zo’n verhuizing van de ene naar de andere tuin met totaal andere grond. De es die wij in de winter geknot hadden leek ook hartstikke dood, maar die begint nu eindelijk uit te lopen. De wilg bij de slootkant doet het wel prima, alleen is er een kevertje wat wilgenbladeren echt verrukkelijk vind. Een wilg is sterk, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Zowiezo zijn er best veel kevers en andere beestjes. Ik vond tevens een kever, een leliehaantje, in de lelies. Die is inmiddels mooi naar de hemel toe gevlogen. En een van de kolen was aangevroten door slakken. Daar heb ik koffieprut omheen gedaan, want daar schijnen slakken niet zo gecharmeerd van te zijn. Zodra de 3d printer binnen is maak ik een bierhotel voor ze.

[Leliehaantje]

[1 m2 riet en brandnetels bij de wilg foetsie]

Wat betreft aankleding zijn we een mooi kleurig bankje rijker. Het is eerder een kunstwerk, maar er mag gebruik van gemaakt worden. De moeder van Hamish heeft deze geschilderd. Het afgelopen weekend zijn Hamish en ik aan het knutselen geweest aan de zijkant van het tuinhuis. Het was in eerste instantie de bedoeling om aan de afwerking te gaan werken en rabatdelen aan het huis te bevestigen, maar Hamish lijkt het vooral leuk te vinden om gaten te maken in het huis. Het resultaat is wel dat we nu een raam hebben in de badkamer en de rabatdelen zijn uiteindelijk gelukkig ook nog bevestigd.

[Kunst in de tuin]

[Badkamerraam]
 

 

Alle notities

Reageer