MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Op blote voeten binnenstappen in ruim 160 pesticidenvrije tuinen

 Blog  •  Gemaakt op: 28 Mei 2015

Laat je op 6 en 7 juni verwonderen door de pracht van ruim 160 ecologische tuinen in Vlaanderen en Nederland tijdens de Velt-ecotuindagen. Twee dagen lang kun je de geheimen ontdekken van fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, stadstuinen,… En allemaal onbespoten!

Op zoek naar inspiratie voor je tuin of benieuwd hoe je op een ecologische manier kunt tuinieren? Dan mag je de Velt-ecotuindagen absoluut niet missen. Een heel weekend lang geven meer dan 160 gepassioneerde tuineigenaars met plezier uitleg over hun inspirerende aanpak. In sommige tuinen kun je trouwens via een uniek blotevoetenpad kennismaken met het wonder van de bodem.

In 't stad en op 't platteland

Met de Velt-ecotuindagen speelt Velt - de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren - in op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk (moes)tuinieren in de stad en op het platteland. Regen of geen regen: hier zie je alleen maar blije gezichten en bezoekers die zonder schroom mogen rondneuzen in de vele tuinen en al hun vragen kunnen stellen.

Voor deze editie stellen 163 tuiniers uit Vlaanderen en Nederland hun tuin open. Alle tuinen werden gecontroleerd door medewerkers van Velt en ecologisch bevonden volgens verschillende criteria. In elk geval zijn het tuinen waar geen plaats is voor pesticiden en kunstmeststoffen.

Plan jouw Ecotuindagen-weekend

Ontdek het volledige aanbod van de Velt-ecotuindagen en stippel je parcours uit op www.velt.be/ecotuindagen

 

Alle notities

Reageer