Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mijmeren over Spanje | machtig mooie flora

 Blog  •  Gemaakt op: 04 Jun 2015

 

Totale verassing.. vorige week kreeg ik een onverwachtse kans.

Malaga was plots heel dichtbij, in amper 3 uur stonden we in het bijna zuidelijkste punt in Spanje.

Niet alleen de temperatuur, maar ook de fauna en flora was fantastisch. Ik had mij een dor en stekelig landschap voorgesteld met bakken vol toeristen, maar niets was minder waar. 

Heel veel planten gezien dat ik niet ken. Quercus ilex in de volle glorie. Niet zoals die zielige exemplaren dat je hier meestal ziet. Grote bomen met mooie paarse bloemen, zie je daar overal, geen idee wat voor soort het is. Iemand suggesties?

Ik kreeg zelfs een halfrotte sinaasappel op mijn tenen nadat mijn metgezel de grapjas uithing bij een sinaasappelboompje. Gevolg: de rest van de dag plakkerige tenen. Gelukkig was de zee in de buurt. :-p

Cactussen 2 x zo groot als ikzelf, dus 3 m. Ik ben zelf slechts 1,54 m groot. Nu dat heeft zo zijn voordelen :-)

Zelfs het gras daar was anders. Op de meeste plaatsen zag je breedbladig en taai gras. Dat breedbladig gras is rietzwenk. Het grote voordeel van rietzwenk is dat het grasje tot 50 cm diep wortelt. Ideaal dus in het warme zuiden.

Hier kan je in sommige grasmensgels ook rietzwenk vinden. Hier zitten andere varieteiten in de mengsels, aangepast aan onze standaard. Fijner van blad en zachter. (zacht voor de voetjes :p) En ze hebben dat wortelvoordeel van hun taaie broertjes uit het zuiden. Goed voor tuinen op zandige grond. Mooi, zacht en droogteresistent gras.

Nog even nagenieten nu.... 

 

 

Alle notities

2 reacties

  • Lieven G. Lieven G. :-)
    Donderdag 4 Juni 2015 om 20:32
  • Patricia D. Patricia D. ik ga daar 3x pjaar meer naar andalousie toe .Er word daar natuurliyk veel villaS en appartementen gebouwd maar tis er inderdaad een mooie flora en de bergen en de zee en een heel jaar zomer zelf in de winter 20°.en leuk gras twas mij ook opgevallen het ziet er sterker uit.
    Zaterdag 15 Augustus 2015 om 15:56