MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Regina P.

Tuinieren in een pijpenla op 2 hoog

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Jun 2015

Na een verblijf van 9 jaar in de Portugese Algarve kwam ik terug naar Nederland. Voor het eerst van mijn leven kreeg ik een woning in een flatgebouw van 9 verdiepingen. Ook al woon ik “slechts” op de 2e verdieping, een echte tuin zit daar natuurlijk niet bij. Een balkon heb ik gelukkig wel. Het is een zielige 1,25m diep maar wél 9m lang en kan dus met recht een pijpenla genoemd worden. Kan men wel tuinieren in zo'n pijpenla op 2 hoog? Ja dat kan zoals de foto's in deze blog laten zien.

Natuurlijk ben ik wel wat beperkt door de diepte van het balkon maar de lengte maakt veel goed. Aan de kant van de woonkamer heb ik tegen de scheidingswand een etagière geplaatst van 3-hoog. Daar staan o.a. mijn bessenstruiken en mijn wisteria op. Voor het raam staan 2 huishoudrekjes waar ik vrolijk gekleurde 1-jarige planten in gezet heb. Vanuit de woonkamer geniet ik van een prachtig uitzicht op de bloemenzee.

Op de foto rechts is het balkon voor 2/3 te zien. Ter hoogte van het midden van het balkon staat een haagbeuk. Deze is uitgedund zodat er geen takken over het balkon gaan groeien en de doorgang belemmeren. Hopelijk is deze volgend jaar weer wat voller. De elzenkatjes die ik met pasen gekocht had heb ik wortel laten trekken en een aantal kronkelwilgjes en 1 schietwilg staan nu achteraan op het balkon.

Tegen de scheidingswand aan de slaapkamerzijde staat een broeikas (foto links). Daar bewaar ik onderin potten en tuingereedschap. Op de bovenste planken staat zaaigoed. Buiten het zaaigoed om staan er op het moment van schrijven nu 57 planten in mijn balkontuin

 

 

Alle notities

2 reacties

  • Patricia D. Patricia D. leuk Regina! toch u eigen tuinplezier bij de hand. Een ontwerp van een echte tuinierster
    Zaterdag 5 September 2015 om 21:18
  • Regina P. Regina P. Inderdaad en dank voor de leuke reactie. We hebben erg veel plezier gehad van de bloemenpracht deze zomer.
    Zaterdag 5 September 2015 om 21:40