MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Zadenoogst en lavendelzakjes

 Notitie  •  Gemaakt op: 29 Jul 2015

Tot nu toe al behoorlijk wat zaden geoogst van de Zeepboom of Lampionboom, de nog groene zaaddozen van de blauwe en witte Afrikaanse lelie, verschillende soorten akelei, Bezemstruik, Juffertje-in-t’groen. Binnenkort, Lantana, Judasboom, Ridderspoor en wie weet wat nog meer.

Ook de lavendel is binnen. Medetuinierders brachten me op het idee. Voor het eerst zakjes gemaakt om tussen het linnen te plaatsen. Erg veel werk, maar af en toe een naadje, zo kom ik er wel.

 

Alle notities

6 reacties

 • Leuk! Snellezend zag ik na Juffertje-in-'t-groen de plant Binnenkort staan!! Die kende ik nog niet! Las toen nog eens goed....... Woensdag 29 Juli 2015 om 17:52
 • Marleen R. Marleen R. Verdorie, één leesteken teveel.. Binnenkortzaad is bij niemand bekend hoop ik maar. Woensdag 29 Juli 2015 om 18:01
 • Kiki B. Kiki B. Ehm... Jawel ,,, binnenkort wel Woensdag 29 Juli 2015 om 18:08
 • Esther Esther Knip je de lavendel voor de bloei? Dus met nog gesloten bloemetjes? Woensdag 29 Juli 2015 om 19:44
 • Roos T. Roos T.
  Nee direkt na de bloei en zorg wel dat de lavendel niet verhout ,dus als de plant nog jong is kan je flink terug knippen.Als ze al verhout is lukt het niet meer zoals ik zelf heb ervaren,ze liepen niet meer uit.Ik dacht dat nog wel zou lukken maar dat werden een heel stel nieuwe lavendels.
  Woensdag 29 Juli 2015 om 19:52
 • Marleen R. Marleen R. Esther en Roos, voordat ik de lavendelbloemen afknipte zag ik op verschillende blogs over lavendeloogst, dat er aangeraden wordt de bloemen te oogsten wanneer deze het meest geuren, d.w.z. wanneer ze bloeien en goed droog zijn. Toen ik gisteren de lavendel wilde oogsten, zag ik dat de bloemen eigenlijk allemaal al uitgebloeid waren (Italië) . Toch roken ze nog heerlijk en heb ze dus toch geoogst.

  Ik las ook het advies net voor de bloei te knippen, er zijn dus verschillende adviezen in omloop.
  Woensdag 29 Juli 2015 om 21:27