MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Verzamelaar

 Blog  •  Gemaakt op: 02 Sep 2015

Woeiii, daar ging de ductape-kas en een flink aantal zonnebloemen moesten er ook aan geloven. Zo’n storm is best leuk… als je in een stenen huis zit met niks anders dan een balkonnetje. Ik durfde bijna niet te gaan kijken op de tuin. Phew, het dak zat nog op het huis. Braaf begon ik de omgeknakte zonnebloemen op te ruimen en zonnebloemboeketjes te maken. De kas was geheel aan flarden gewaaid, maar het frame was nog heel, dus die weer in elkaar gezet en samen met Hamish een nieuw zeil eraan geknoopt voor de tomaten.

Bron: http://www.van-schaik.org/2015/08/21/verzamelaar/

[Geknakt als een stel luciferhoutjes]

[Woeiii, dat was de kas]

Vlak daarna gingen we op vakantie en we hadden de tuin en het balkon toevertrouwd aan serieuze (balkon)tuinders. Bij thuiskomst stond alles er fantastisch bij en we vonden ook nog een bloemetje op tafel. Die bleek per ongeluk afgebroken te zijn, hihi. Aan beiden: hartstikke bedankt voor het oppassen! Waar we ook blij mee waren: het pad was groen! Geen kweekgrasgroen, maar gewoon zo groen als gras. Hierop deden wij een klein vreugdedansje met de grasmaaier.

[Met het pontje naar Noord tijdens Sail]

[Water]

[Zo groen als gras]

Ondertussen wordt het tijd voor een nieuwe hobby en dat is zaadjes oogsten. De sorteer-, label- en excel-nerd in mij wordt spontaan wakker. Wist u dat… er echt enorm veel zaadjes in een klaproos-pod zitten? En wat dacht je van tabaksplant. Ik las dat er wel 1000 zaadjes uit een tabaksknop kunnen komen. Ik kijk naar het schoteltje en denk: “Goh, tsja, zou kunnen. Het zijn er in ieder geval best veel”. Het is ook wel leuk om te zien hoe verschillend de zaden aan een plant zitten en wat voor verschillende vormen ze hebben. Het varieert van heeeele kleine zaadjes zoals klaproos en tabak tot aan flink grote zaden zoals oostindische kers en goudsbloemen. De zaden van kaasjeskruid zien eruit zoals de naam doet vermoeden; als ronde kazen. De zaden van lavatera zien eruit als ieniemienie slakjes. Gelukkig zien de bloemen er mooier uit. Inmiddels heb ik zoveel geoogst dat ik het hele Flevopark kan voorzien van bloemen.

[Zaden drogen]

 

 

Alle notities

Reageer