MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mijn lievelings herfstplanten

 Blog  •  Gemaakt op: 02 Okt 2015

De herfst is zo zachtjes aan weer van start gegaan. Om eerlijk te zijn vind ik dat niet eens zo erg. De herfst is een prachtig jaargetijde! Zeker met zo'n heerlijk zonnetje als vandaag. En ook in de herfst zijn er nog genoeg planten om van te genieten. Deze drie vind ik zelf prachtig.

Bergthee

Bergthee
Bergthee, Gaultheria, is een erg mooie herfstplant. Door de rode bessen, of witte afhankelijk van de soort, krijgt je tuin extra kleur. Bergthee is een veelzijdige plant. Ze doen het goed als bodemdekker, maar ze kunnen ook best een paar weken binnen staan.

Herstaster

Herfstaster
Sommige mensen vinden de herfstaster ouderwets. Ik kan nog steeds genieten van zijn kleuren. Heeft bovendien ook nog eens niet veel onderhoud nodig.

Herfstanemoon

Herfstanemoon
De herfstanemoon vind ik zelf de mooiste bloem in de herfst. Vooral de zacht roze varianten. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Helaas heb ik beperkte ruimte, anders had ik een groot veld volgeplant met anemonen.

 

Alle notities

5 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Mooi !
  Zaterdag 3 Oktober 2015 om 11:50
 • Heidi Heidi Prachtig die Herfstanemonen, maar alles behalve bescheiden, want geduchte woekeraars met ook nog eens veel zaailingen. Zou er een aardige boterham mee kunnen verdienen als ik alles oppotten zou wat echt teveel is. Nu zet ik er soms in arrenmoede maar aan de weg. Want eigenlijk te mooi om te vernietigen. Hoor de buurplanten soms zuchten van opluchting als ik weer eens ingrijp. :-) Heb ze overigens op wel 20 plekken staan.
  Zaterdag 3 Oktober 2015 om 19:45
 • Heidi Heidi En die Gaultheria's procumbens sieren binnenkort de tuintafel in een grote zinken bak. Mijn kleigrond vinden ze niet zo fijn, dus krijgen ze wat meer zure potgrond.
  Zaterdag 3 Oktober 2015 om 19:47
 • Sandra d. Sandra d. Mooi, zeker die herfstanemonen!
  Zondag 4 Oktober 2015 om 11:30
 • Gitte L. Gitte L. Mooi hoor
  Dinsdag 10 November 2015 om 23:04