MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Gezocht: moestuinlesgevers in Nederland

 Blog  •  Gemaakt op: 06 Okt 2015

Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, organiseert samen met de natuur- & milieufederaties van Noord-Brabant, Noord-Holland en Overijssel een opleiding tot docent ecologisch moestuinieren. Met de inzet van nieuwe docenten willen Velt en de milieufederaties meer mensen inspireren tot natuurvriendelijk tuinieren.

Dankzij deze opleiding word je zélf docent en praktijkbegeleider ecologische moestuin. Je bouwt je eigen kennis verder op en leert je kennis over te brengen in een groep aan de hand van theorie en praktijk. Daarnaast krijg je inzicht in groepsdynamische processen en in basistechnieken met betrekking tot het spreken en demonstreren voor groepen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Velt organiseert samen met de Milieufederaties van Noord-Brabant, Noord-Holland en Overijssel de opleiding ‘Ecologisch moestuinieren met oog en hart voor de natuur’. Deze docentenopleiding start op 14 november 2015 en neemt in totaal 8 zaterdagen in beslag, verspreid over 7 maanden. De opleiding vindt plaats op Landgoed Stoutenburg bij Amersfoort. In mei 2016 sluiten we af met een evaluatieproef.

Als je slaagt in de evaluatieproef en je geeft een succesvolle proefles binnen een Velt-afdeling, word je Velt-docent en/of praktijkbegeleider en krijg je een vergoeding voor de lessen die je in opdracht van de Milieufederatie of van Velt geeft. Deelname aan de opleiding kost €500. We gaan ervan uit dat je Velt-lid bent of wordt. Het ‘Handboek Ecologisch Tuinieren’ van Velt is in deze prijs inbegrepen.

Wil je graag deelnemen?

We kunnen binnen deze vorming zo’n 25 plaatsen aanbieden. Uit de provincies Noord-Brabant, Noord-Holland en Overijssel zullen telkens 6 kandidaten toegelaten worden en 7 uit de rest van Nederland.

Heb je interesse, vul dan onze vragenlijst in. Met die vragenlijst stel je je officieel kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Indienen kan tot 26 oktober 2015, voor meer vragen kun je terecht bij onze medewerkster Lies Rottiers (lies@velt.be).

 

Alle notities

Reageer