MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sneeeeeeeuw!

 Blog  •  Gemaakt op: 17 Jan 2016

Nu moeten we eigenlijk gaan speculeren of er weer een elfstedentocht komt, maar zo’n fan van schaatsen ben ik niet. Winterkamperen vind ik wel leuk. Met de tipi, inclusief houtkachel, naar de Ardennen. ‘s Morgens wakker worden in het zonnetje in de sneeuw, overdag wat rondlopen en ‘s avonds sterke verhalen vertellen bij het kampvuur. Over twee weken is het zover. De jenever staat al met een flink aantal kruiden te trekken zodat we tegen die tijd kruidenbitter (recept hier) uit kunnen delen aan al die andere gekken die winterkamperen ook leuk vinden.

Bron: http://www.van-schaik.org/2016/01/17/sneeeeeeeuw/

[Lobelia bloeit gewoon door]

[Cyclamen]

[Knotwilg met narcissen aan de voet]

Dit weekend werden we alvast getrakteerd op een klein beetje sneeuw. Voor het eerst deze winter heb ik het water af moeten sluiten op de tuin. Er staan wat pannen met water klaar voor het geval dat het wat langer vriest. Je wilt immers toch ook wat koffie kunnen zetten als je aan het klussen bent.

[Sneeeeeuw!]

[Hortensia]

[Lavendel]

Het klusproject van deze week was binnenshuis. Tussen de woonkamer en de slaapkamer is een wand. Aangezien de woonkamer op het noorden is zou het wel fijn zijn als er wat licht via het slaapkamerraam (de zuidkant) de woonkamer in zou komen. Kortom, we hebben de cirkelzaag in de muur gezet en een heel groot gat in de wand gemaakt. Een klus die wel aan mijn lief besteed is, want zijn hobby is gaten maken in het huis. Eerder een gat in het dak (rookafvoer) en een gat in de buitenmuur (badkamerraam).

[Gat in de muur]

[Groot sneeuwklokje]

[Dwerg rhododendron]

In de tuin gebeurt er nog niet zoveel. Ik heb een randje om de moestuin heen geknutseld met de straatstenen uit de krater en af en toe trek ik wat onkruid weg of snoei ik eens wat. Afgelopen zondag was de nieuwjaarsreceptie van het tuinpark. Het begint bij iedereen alweer te kriebelen. We willen weer rommelen in de tuin, maar daarvoor moeten we nog even wachten. Ik heb geen geduld, dus de eerste zaadjes zijn alweer geplant. Binnenshuis dan, want buiten kan dat nog niet. Ik heb wat herfstprei gezaaid, bloemen voor hangmanden en wat kruiden voor in huis.

 

Alle notities

Reageer