MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

frittata van je restjes groene groentes

 Recept  •  Gemaakt op: 22 Jan 2016

Het is toch gek dat je in deze tijd van het jaar gewoon druk bent. Druk met van alles en nog wat. Niet noodzakelijkerwijs drukker dan in andere jaargetijden, maar op de een of andere manier voelt dat wel zo. Tenminste, voor het keukenMeisje. Langzaamaan beginnen alle clubjes weer. De clubjes van de keukenKinderen waarvoor heen en weer gereden moet worden. Ook het Meisje zelf is weer met haar clubje begonnen. Ondertussen zijn de meeste vrienden weer van hun goede voornemens genezen en kan er af en toe weer een etentje of borreltje af. Heel gezellig en goed bestede tijd. Verder zit die laffe administratie in de nek van het Meisje te hijgen. Als een constante hinderlijke error bromt dat op haar geweten. En dan de belastingaangifte. Ook daar maakt het Meisje zich al voor op. Daarnaast had het Meisje zich voorgenomen de oude ooms en tantes vaker te bezoeken dit jaar. Uiteraard heeft ze dat nog niet gedaan. En het ontduiken van haar eigen goede voornemen is ook een aanslag op haar geweten. Dus of het Meisje het nu zo druk heeft? Nee, eigenlijk niet. Maar het voelt wel zo. En omdat het Meisje vóelt dat ze het druk heeft, heeft ze dus geen tijd. Geen tijd om allerlei geweldige recepten uit te proberen, aan te passen, te koken en te proeven. Nee, ze grijpt terug op het beproefde repertoire. Weinig verassend maar het werkt. En dat is ook wat waard toch? Bovendien behelst dat repertoire veel groentes. Veel groene groentes ook. Het Meisje heeft gelezen dat groene groentes dé superfoods van 2016 worden. In ieder geval, dat stond in één van die trendwatchers-lijstjes. En om nou niets van al die superfoods te verspillen maakte het Meisje een frittata van restjes groene groentes. Ook zeer milieubewust en portemonnee vriendelijk: koken van restjes. Daarnaast snel gemaakt en naar ieders smaak aan te passen. Geniaal, al zegt het Meisje het zelf. En nu snel weer verder. Met wat dan ook.

Wat kun je gebruiken voor een frittata voor 2 personen?

uiteraard eieren, 2-3 stuks. Losgeklopt met wat peper en zout en een scheutje water (of melk). Altijd knoflook, eventueel ui. Dan je restjes: duik eens in je koelkast, wat vind je daar? Je restjes broccoli, sperzieboontjes, boerenkool, spinazie of zelfs doperwtjes misschien? Allemaal lekker. Het Meisje vindt het zelf heerlijk om er een (zoet) aardappeltje in te verwerken: heel fijngesneden en een beetje krokant gebakken. Je kunt naar smaak wat kruiden toevoegen, basilicum, oregano misschien een pepertje? Heb je artisjokhartjes in de voorraadkast, of olijfjes? Lijkt het Meisje lekker. Serveer, als het in je dieet past, met een lekker knapperig stukje landbrood besmeerd met boter!

Een frittata is natuurlijk niets meer an een goed gevulde omelet, even oneerbiedig. Het keukenMeisje maakt ze het liefste zo: snij 1 aardappel in hele kleine dunne sticks, bak die in een pannetje in de olijfolie op middelhoog vuur. Roer af en toe om. Als de sticks bijna krokant genoeg zijn doet ze er een fijn gesneden teentje knoflook bij en een half gesnipperd uitje. Dan het losgeklopte ei en daarboven verdeeld ze de restjes groentes. Dan het vuur laag zetten en een deksel op de pan zetten. Ongeveer 10 -15 minuutjes bakken. Ben je een lekkerbekje dan kun je ook nog de restjes kaas van de weekend-borrel eroverheen verdelen.

 

Alle recepten

1 reactie

  • Barbera v. Barbera v. Lekker, zo'n omelet++ :)
    Vrijdag 22 Januari 2016 om 14:51