Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Clem B.

inspiratie

 Blog  •  Gemaakt op: 03 Feb 2016

https://youtu.be/DRWA22VrcHE het komt regelmatig voor dat ik mij laat inspireren door de natuur, zowel in mijn woonomgeving waar natuurlijk de basis is gelegen, als in de wijdere blik op de wereld om ons heen. In de diapositievensjouw een voorbeeld.

De schermreproductie is een bewerking van een schilderij van Fragonard, een schilder uit de Rococo die feitelijk gerekend zou moeten worden tot het vroege impressionisme. Een titel gaf hij het werk niet, maar het tafereel is een beschaduwde laan in een bos, naar alle waarschijnlijkheid grotendeels uit fantasie geschilderd en daarom ook op te vatten als symbolistisch. In de Rococo schilderden de meesters niet meer naar de voorbeeldenboeken die sinds de 15e eeuw schilders tot landschap inspireerden maar namen zij zelf al schetsen van de natuur. Zo te zien heeft Fragonard zich laten inspireren door het Parc de Fontainebleau. Het werk ademde een wat weemoedige sfeer maar door mijn aanpassing heb ik het beeld van de eindeloos lange weg door het bos waar aan het einde het uitzicht helder wordt en het licht schijnt van de zon, van een nieuw, vriendelijk en hoopgevend roze jasje kunnen voorzien.

 

Alle notities

Reageer