MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

judaspenning

 Notitie  •  Gemaakt op: 05 Feb 2016

Het is leuk dat judaspenning lekker vroeg in het voorjaar al bloeit, dan heb je al snel wat kleurigs in de tuin staan. Omdat de plant tweejarig is duurt het wel een poos voordat je de bloemen zal zien, het eerste jaar bloeit de plant niet. Pas het voorjaar daarna zal judaspenning zijn bloemen laten zien en zaden vormen.

Zaaien

[Zaden van Judaspenning]

Zaden van Judaspenning

Het zaaien van Judaspenning is simpel: je strooit de zaden uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Dit kan je doen in februari – maart  zodat de plant dat jaar nog gaat groeien. Als je Judaspenning in de zomer of herfst zaait gaan ze volgend jaar bloeien.
Kies een plekje uit waar veel zon komt. Judaspenning heeft het liefst lekker veel licht, maar halfschaduw is ook goed. Judaspenning groeit op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is.  Voedingsrijke grond bevorderd de groei.

Verzorging van judaspenning

Judaspenning heeft geen verzorging nodig na het zaaien. De bloemen ontwikkelen zelf weer zaadjes als ze uitgebloeid zijn. De zaaddoosjes lijken op penningen (munten), dit ziet er leuk uit in de tuin. Je kan de zaaddozen verzamelen om ergens anders weer uit te zaaien, of je kan ze laten zitten zodat ze zich rond de planten verder uitzaaien.

 

Alle notities

Reageer