Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Start van de ontdekkingsreis

 Blog  •  Gemaakt op: 08 Feb 2016

Sinds een paar weken wonen we hier, in Oosternijkerk, in buurtschap Bollingawier, op het ruime Friese platteland. Zo ongeveer tegen het Lauwersmeer aan. Vanuit het raam aan de voorzijde kijken we kilometers ver naar het noordwesten. Er staan verspreid een paar huizen en boerderijen. Het is er rustig en stil. Af en toe dendert de melkwagen van Campina langs voor de achterburen. Het is er winderig, met prachtige wolkenformaties.

Aan de omgeploegde akkers aan onze weg is te zien dat hier klei zit. Zware klei, dat al weken dezelfde vorm houdt, ook al stormt het en regent het met bakken uit de lucht. Dat belooft wat voor de tuin...

Eind vorig jaar was de tuin te drassig om te verkennen. Ook al heb ik nu 3 paar laarzen staan, ik zou niet willen dat ik de kleigrond dichttrap. Maar af en toe, na een paar mooie dagen, waag ik het om met meetlint of  ladder de tuin in te gaan. Want de 2 appelbomen en 2 perenbomen moeten toch echt gesnoeid. En de leilindekant is ook al een paar jaar niet onder handen genomen. 

De klimop op het noorden heeft het garagedak al in haar armen gesloten. Dat moet binnenkort ook wat getoomd worden. Als het wat minder waait.

Vanuit de serre zien we dat er veel sneeuwklokjes in de tuin staan. De narcissen schieten ook al flink de grond uit.

Ik herken een aantal populaire heesters uit mijn vorige tuin. Maar het blijft lastig om planten te determineren als het winter is. Zat er maar blad aan, dan ging het sneller.

2016 staat daarom in het teken van de ontdekkingsreis door de tuin. Met mijn eigen aanvullingen, natuurlijk. Ik ga er wel een eigen stempel op drukken. Er komt een moestuin, meer fruit op beschutte plekken.

2016 kom maar op.

 

Alle notities

Reageer